Sverige tar emot Azerbajdzjan på måndagen.
Mitt speltips: Sverige gör mål i bägge halvlekarna. Finns under fliken specialare på bet365.

Insatsen mot Belgien är det bara att glömma för Sverige. Jag trodde Jannes gäng skulle klara att stå upp bättre och hade spel på 1X, men det var klasskillnad i min bok. Dåligt spel av mig och ännu sämre prestation av Sverige. För att stå upp mot ett så bra lag måste våra bästa spelare ha en riktigt jävla bra dag, så var inte fallet. Räknar med revanschsug på spelare som Isak, Forsberg m.fl. Att vi har något så ovanligt som ett svenskt landslag som är bättre framåt än bakåt är otvetydigt. Gäller även breddmässigt då spelare som Jesper Karlsson, Gyökeres, Zlatan (får se om han kan sitta på bänken då han stod över söndagsträningen) och Victor Claesson lär hamna utanför elvan. Men positivt då att dessa kan hoppa in och försöka sätta avtryck i andra halvlek.

Hade ett öga på Azerbajdzjans match i torsdags mot Österrike och har även gnuggat lite highlights. Såg väl milt sagt inte särskilt bra ut. Virrigt försvarsspel, mediokert målvaktsspel och släppte till en hel del fasta situationer. Österrike radade upp 25+ avslut och höga xg-siffror. Är ett okej landslag, men absolut inte topptopp i Europa. Sverige borde kunna åstadkomma något som åtminstone liknar det. Truppen imponerar inte heller särskilt med mestadels inhemska spelare, många från Qarabag. Det är väl ett lag som inte rosat marknaden i Europaspelet senaste tiden, vilket kanske kan ses som en liten indikation om kvalitén. Åkte nyligen ut mot Gent i ett dubbelmöte - samma Gent som Djurgården slog ut i gruppspelet.

Borta bra men hemma bäst

Azerbajdzjan är också ett klart sämre bortalag än hemma. Jag skulle tro att bortamatchen blir rätt tuff för Sverige, men hemma tycker jag Sverige ska ha bra chans till en klar seger.

Sverige kommer från ett tufft 2022, men är det något Janne varit bra på är det kvalmatcherna hemma mot de sämre lagen. Grekland, Kosovo, Georgien, Rumänien och den typen av nationer har vi historiskt klarat av rätt så bekvämt.

Anledningen till att jag gillar det här spelet snarare än ett enklare mer normalt hcp-spel är att jag tror på en matchbild med ett Sverige som verkligen vill sätta full fart framåt från start. Över 45 minuter borde de ha bra chans att få utdelning. I andra halvlek bör det bli fortsatt körning, om än kanske inte med full fart. För då räknar jag med att spelare som Gyökeres och Karlsson kommer in och verkligen vill visa upp sig. Samtidigt är det inte helt otänkbart att vi släpper in ett mål här. Då blir det tufft att klara av en 2,5-lina för Sverige. Det här spelet sitter vid 2-0, 3-1 och 3-0 (förutsatt att vi gör minst ett per halvlek). Det tilltalar mig mer än -2,5 som kräver 3-0+ eller 4-1+.

Målskillnad gäller efter dubbelmöten i UEFA-tävlingar, så det är inte något primärt att spela för. Men helt otänkbart att det blir målskillnadsaffär är det inte och då bör vi gå för att åtminstone försöka matcha Österrikes 4-1-seger.

Isak gör minst ett i första halvlek och en av inhopparna löser en kasse i andra?
This is the stats tab
This is the post tip