Sverige tar emot Belgien på fredagen.
Mitt speltips: Asian +0,5 eller 1x dubbelchans. Spelet sitter om Sverige undviker förlust.

Reken skrivs tidigt i veckan och kan komma att kompletteras med lite information senare. Men visst ser det rätt okej ut för Sverige med bra Forsbergform och en Isak som hittat rätt senaste veckorna. Dessutom är Ekdal med i truppen, en stor nyckelspelare i det här laget vilket visar sig i resultaten med eller utan honom.
Uppdatering torsdag: Frågetecken på Ekdal som draigt på sig en förkylning. Får se om han kommer till spel eller inte.

Så något bättre utgångsläge än tidigare. Efter ett uselt 2022 abslutade Sverige året på ett positivt sätt med ett par träningsmatchsvinster. Inte så att det spelar en jätteroll, men kändes välbehövligt.

Ställs mot ett Belgien som kommer från en VM-flopp. En del spelare har tackat för sig och det ska spelas ihop ett nytt lag. Ny förbundskapten i Domenico Tedesco också. Truppen ser såklart stark ut, men inte så jäkla skrämmande ändå. De Bruyne är med, vilket är lite oroande kanske. Lukaku är där, men rätt tveksam form som bekant, även om höjden finns där. Courtois är en världsklassmålvakt. Övriga spelare är på hög nivå, men det ser inte överjävligt ut:

Målvakter: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Thibaut Courtois (Real Madrid), Thomas Kaminski (Blackburn Rovers), Matz Sels (Racing Strasbourg)

Backar: Sebastiaan Bornauw (VfL Wolfsburg), Timothy Castagne (Leicester City), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester City), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Arthur Theate (Stade Rennes), Jan Vertonghen (Anderlecht)

Mittfältare: Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Charles De Ketelaere (AC Milan), Romeo Lavia (Southampton), Orel Mangala (Nottingham Forest), Amadou Onana (Everton), Dennis Praet (Leicester City), Alexis Saelemaekers (AC Milan)

Forwards: Jeremy Doku (Stade Rennes), Romelu Lukaku (Inter Milan), Dodi Lukebakio (Hertha Berlin), Lois Openda (Racing Lens), Leandro Trossard (Arsenal).

Sverige bra på Friends

Bortsett Nations League har Sverige ett rätt bra facit hemma på Friends. Under Janne Anderssons ledning har Sverige ännu inte kvalförlorat. Trots matcher mot Nederländerna, Frankrike, Italien och Spanien för att ta några exempel. Det var ett tag sedan, men tycker ändå det säger något om att Sverige ofta gör bra prestationer på Friends.

Måste vara bra läge att möta Belgien med tanke på att de har ny tränare etc. Sen behöver belgarna egentligen inte vinna här. Inte så att de kommer parkera en buss, men jag tror inte de är helt missnöjda med en poäng. Står det oavgjort i andra halvlek tror jag bägge lagen kan köpa det som en okej start på kvalet.

Belgien har ett bättre lag spelare för spelare och därmed rättmätiga favoriter. Men bra poängchans för Jannes gäng här i min bok.

Speltips: 1x eller asian +0,5 på hemmalaget.
This is the stats tab
This is the post tip