Platsen till A-divisionen är i praktiken säkrad efter 5-0-segern i Bosnien förra veckan – där formstarka Fiorentina-nyförvärvet Madelen Janogy visade vägen med två tidiga mål. Sverige, med ett par nyckelspelare borta, visade med all önskvärd tydlighet vilken klasskillnad som råder lagen emellan och jag tror vi kommer få se något liknande i returen i Stockholm, där Bosnien får svårt att mäta sig även om Peter Gerhardsson och hans ledartrupp luftar laget.

Planen i Bosnien var inte den bästa – nu kommer det råda bättre förutsättningar på Tele 2:s konstgräs, vilket gynnar ett mer spelskickligt svenskt lag. Sedan tidigare saknas rutinerade pjäser som Fridolina Rolfö, Magdalena Eriksson, Amanda Ilestedt, Elin Rubensson, Rebecka Blomqvist och Lina Hurtig i truppen – vilket alltså inte nämnvärt påverkade det första mötet. Nu återvänder Kosovare Asllani för avstängning och lär spela någon roll i den här matchen. Några 90 minuter lär det dock inte bli, då Asllani dragits med sjukdomsbesvär.

Det är tänkbart att Gerhardsson väljer att rotera truppen en aning och kasta in lite nya förmågor, antingen i startelvan eller under matchens gång. Stina Blackstenius har ådragit sig en lårkaka på träning och kommer måhända vilas från startelvan.

A-divisionsplatsen säkrad – klasskillnad råder

Även om det här playoffmötet i praktiken är avgjort så tror jag det återigen kommer Sverige visa att det är klasskillnad lagen emellan, även om det blir några förändringar i den blågula startelvan. Oddsutbudet är tunt där raka ettan står i superlåga 1,03. Vi finner Sverige -3.5 till dubbla pengarna hos Betinia .
This is the stats tab
This is the post tip