På Saitama Stadium spelar Sveriges damer sitt kvartsfinal i fotboll, i OS, när de ställs mot värdnationen Japan. Sverige är den enda nationen som har vunnit sina samtliga tre gruppspelsmatcher. I den sista matchen kom vinsten dessutom med ett reservbetonat lag. Japan har krånglat sig vidare genom att vara en av de två bästa treorna i turneringen. Sverige har öst in mål i turneringen och nätat minst två mål i alla matcher. De borde klara av att göra så igen - med pigga och fräscha spelare i högform.

Sveriges damer hyllas över hela världen för genialiska taktiska drag. Det är ett starkt kollektiv som ligger bakom den stora succén, i kombination med att de bästa spelarna verkligen har visat sig från sina bästa sidor. Att vinna mot USA med 3 - 0 i öppningen var märka imponerande. Fast lika härligt var det att Sverige vände ett 1 - 2 underläge mot Australien och vann med 4 - 2 till slut, efter bland annat två mål av anfallaren Fridolina Rolfö och en straffräddning av Hedvig Lindahl. Mot Nya Zeeland vilades alla stjärnor.

Men inhopparna levererade på topp och gjorde inte förbundskaptenen Peter Gerhardsson besviken när de vann med 2 - 0.

Sverige har därmed nätat nio gånger på tre matcher. Mål kommer de garanterat att göra i massor på Japan, som har haft marginaler på sin sida. Japan inledde OS med att spela 1 - 1 mot Kanada innan Storbritannien blev för svåra i 0 - 1 förlusten. En seger var ett måste mot Chile, som dessförinnan hade förlorat sina båda matcher. Japan vann med 1 - 0 över Chile och kom på en tredje plats, med fyra poäng, som räckte till vidare avancemang. Fast här tar det stopp mot formstarka svenskorna.

De svenska stjärnorna har vilat i sex dagar sedan vinsten över Australien och kommer att vara taggade till tänder. Målformen är helt brutal. Målsnittet ligger på tre gjorda mål per match. Då ska inte formlösa Japan klara av att hålla dem undan. Mållinan på marknaden ligger på över/under 1,5 mål för Sverige - den ska de svenska damerna klara av att passera, utan större bekymmer.

Speltips Sverige dam - Japan dam:
Sverige över 1,5 mål - odds 1.89 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Sverige:
Hedvig Lindahl, Jonna Andersson, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Nathalie Björn, Kosovare Asllani, Filippa Angeldal, Caroline Seger, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius & Fridolina Rolfö.

Preliminär startelva - Japan:
Ayaka Yamashita, Nanami Kitamura, Saori Takarada, Saki Kumagai, Risa Shimizu, Hina Sugita, Narumi Miura, Jun Endo, Honoka Hayashi, Mina Tanaka & Mana Iwabuchi.
---

This is the stats tab
This is the post tip