Sverige är favoriter, med all rätt, att vinna OS finalen i damfotboll, där Kanada står på andra sidan gräset. Finalen har flyttats till Yokohama Stadium i Tokyo och spelas klockan 14:00 (CET) svensk tid. Skönt. Den är andra raka OS finalen för de svenska damerna, som är den enda nationen som har vunnit sina samtliga gruppspels- och slutspelsmatcher - redan efter fulltid. Med tanke på formen och hur bra Sverige har lirat genom hela turneringen ska det mycket till för att de ska kunna bli stoppade.

Efter att ha vunnit gruppen genom segrar över USA med 3 - 0, Australien med 4 - 2 och Nya Zeeland med 2 - 0 slog Sverige även värdnationen Japan med 3 - 1 i kvartsfinalen. I semifinalen blev det också en seger med 1 - 0, genom mål av Fridolina Rolfö. Ingen annan nation har imponerat ens i närheten av de svenska damerna. Försvaret har hållit en mästerlig nivå. Sverige har nätat hela 13 gånger i OS. Stina Blackstenius har gjort flest mål med 4 stycken. Och mål kommer de att göra även på Kanada.

Visst ska Kanada också har beröm för att ha nått en final. Dock har det inte alls varit lika imponerande resultat. I gruppspelet kryssade de mot Japan och Storbritannien, där båda möten slutade 1 - 1. Kanada vann över Chile med 2 - 1 och spelade sedan mållöst mot Brasilien i kvartsfinalen. Match gick till straffar där Kanada drog det längsta strået. En straff var det som avgjorde semifinalen mot USA, där Jessie Fleming klev fram och avgjorde med kvarten kvar. Att hålla nollan mot Sverige blir väldigt svårt.

Eftersom Sverige har spottat in mål och Kanada nätat bara fem gånger totalt på fem landskamper är det en klar fördel till svenskorna. Det ska mycket till för att stoppa Sverige, där alla spelare är i högform. Fem raka segrar säger allt och lite till.

Därmed lägger jag ett spel på att Sveriges damer fortsätter leverera och återigen segrar, redan efter fulltid, i OS sista match.

Speltips Sverige dam - Kanada dam:
1 - odds 1.90 hos Pinnacle , Bethard & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Sverige:
Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson, Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Hanna Glas, Caroline Seger, Filippa Angeldal, Fridolina Rolfö, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson & Stina Blackstenius.

Bekräftad startelva - Kanada:
Stephanie Labbe, Allysha Chapman, Kadeisha Buchanan, Vanessa Gilles, Ashley Lawrence, Quinn, Desiree Scott, Jessie Fleming, Christine Sinclair, Nichelle Prince & Janine Beckie.
---

This is the stats tab
This is the post tip