Sverige avrundar landslagssamlingen med tränignsmatch mot Estland.
Mitt speltips blir en Bet Builder den här gången: Sverige vinner + båda lagen gör INTE mål + över 2,5 mål i matchen. Betalar i skrivande stund 2.23 på LeoVegas , Casumo eller Unibet .

Bet Builder-funktionen brukar inte vara optimal att använda, men tycker det här spelet känns klart bra utifrån vad jag tror om matchen. Sverige byter ut hela startelvan jämfört med senast och tanken är väl att storstjärnorna ska vilas. In kommer hungriga och formstarka spelare som vill visa att de
1) Ska med till EM.
2) Ska ha minuter i EM.

Därför tror jag det blir ett rätt så påkopplat svenskt lag med inspirerade spelare i både off och def. Här är elvan Janne valt:

Karl-Johan Johnsson –
Emil Krafth, Joakim Nilsson, Carl Starfeldt, Pierre Bengtsson –
Jesper Karlsson, Mattias Svanberg, Jens Cajuste, Ken Sema –
Robin Quaison, Marcus Berg (lagkapten).

Spelet består alltså av tre "ben" där "Sverige vinner" med största sannolikhet infaller automatiskt om Sverige gör över 2,5 mål (finns inte på min karta att Estland ska göra tre mål mot Sverige). Tre mål tycker jag offensivt duktiga spelare som Jesper Karlsson, Sema, Quaison och Berg bör kunna åstadkomma mot ett Estland som släppte in sex mål mot Tjeckien och fyra mot Belarus i sina tidigare matcher den här samlingen. Estland släppte även in en hel del mål i förra EM-kvalet. Esterna har åtta spelare som startat bägge VM-kvalmatcherna och med stor sannolikhet bör väl även Estlandscoachen Martin Reim rotera lite i sitt lag.

Truppen består i stort sett bara av inhemska spelare och AIK-bekantingen Mets saknades sedan innan. Åkte dessutom på ett coronafall inför första matchen den här samlingen, så det har varit isolering och allmänt stökigt. Säkert stort för de som får spela att möta en större nation som Sverige, men någon större klass är det inte på spelarna.

Nu har i och för sig Estland gjort två mål två matcher i rad, men det känns mer som slump. Sveriges backlinje ska vara bra nog för att ta hand om motståndarna och jag väntar mig att Sverige har 60-65% boll och därmed håller nere antalet avslut för Estland. Så en nolla känns trolig, vilket även marknaden håller med om - att Sverige ska vinna och hålla nollan betalar 1-45-1.55.

Jag tror det här slutar 3/4-0 till Sverige. Anledningen till att jag inte väljer något hcp-spel är för att jag kan se matchen rinna ut i sanden lite med en del byten i andra halvlek, men innan dess borde Sverige gjort minst tre mål.

This is the stats tab
This is the post tip