Sverige avslutar EM-kvalet hemma mot Estland.
Mitt speltips: Asian -2 på Sverige. Spelet sitter om Jannes gäng vinner med tre mål, push och återbetalad insats vid tvåmålsvinst. Förlust vid uddamålsseger eller X2.

Den här matchen hade jag inringad inför den här samlingen. Janne Anderssons sista match, hemmaplan, mediokert motstånd utan något att spela för. Har varit inställd på en överkörning. Så kom då Baku-bajsmackan. 3-0 i röven. Ett redan kritiserat landslag är numera totalsågat och bespottat. Personligen försöker jag hålla ett par olika tankar i huvudet samtidigt:
- Vi är inte ett särskilt bra landslag för dagen. En del bra spelare, men ett spelsystem som inte sitter ihop. På nyckelpositioner såsom mittback och centralt mittfält har vi väldigt svaga pjäser för den här nivån. Lindelöf är inte en lagkapten för mig. Han kan vara en okej mittback om han kan hålla en ledare bredvid sig i handen, men han är det inte själv - det har vi fått se ett par gånger nu.
- Även mot bakgrund av att vi inte är ett särskilt bra landslag så var insatsen i torsdags under all kritik. Men när två individuella misstag ger tidigt 0-2 och du spelar en bortamatch i kalla förutsättningar när det inte betyder något... då är det svårt att vända på steken.

Efter matchen och allt efterspel kring den borde det finnas ett ruggigt revanschsug hos spelarna. Så dåliga som de var mot Azerbaijan är vi inte. Måste ju finnas en vilja, en heder att försöka upprätthålla. Och inte minst - det här är Janne Anderssons avskedsföreställning. Om inte annat så förtjänar han en bättre insats än senast.

Kallt Estland

Var själv på plats i Estland och såg när Sverige vann med 5-0 i september. Tycker Estland var riktigt usla och faktiskt ett hack sämre än Azerbaijan. Sverige tilläts skapa mängder av målchanser och det kunde nästan varit ännu större siffror om skärpan hade varit lite bättre. Estland är ett landslag vi faktiskt fortfarande är ett par hack bättre än.

De spelade hemmamatch mot Österrike i torsdags, så de borde inte ha någon särskild fördel vad gäller freshness, även om Sverige såklart rest längre.

Gruppmässigt betyder den här matchen ingenting. Men Sverige bara måste vara nära toppmotiverat tack vare revanschsug efter den usla matchen i torsdags. Lägg till hemmaplan, att det borde finnas en vilja att ge Janne en okej avtackning, att vi möter ett svagt lag...

Bara måste vara bra chans för seger här. Borde vara bra chanser att vi öser på även i uddamålsledning och att det kan rinna iväg lite. Estland har förlorat sex kvalmatcher här, fem med två eller fler mål.

Kommer Sverige bara upp i en okej nivå är tvåmålsvinst det minsta vi kan kräva här mot såhär svagt motstånd. Det hade gett push och pengarna tillbaka. Jag kan ändå se att potentiella inhoppare är rätt sugna på att köra på och att vi landar på 3/4-0 till slut.

Speltips: Asian -2 på Sverige.
This is the stats tab
This is the post tip