Tuff match för Sverige i åttondelen.

Vägen till åttondelen

Sverige - Chile 2-0
Sverige - Thailand 5-1
Sverige - USA 0-2

Senaste elva: Lindahl - Björn, Illestedt, Sembrandt, Andersson - Zigiotti-Olme, Seger - Jakobsson, Asllani, Schough - Blackstenius

Kanada - Kamerun 1-0
Kanada - Nya Zeeland 2-0
Kanada - Nederländerna 1-2

Senaste elva: Labbe - Lawrance, Buchanan, Zadorsky, Chapman - Huitema, Scott, Schmidt, Beckie - Fleming, Sinclair

Världsranking
Sverige 9
Kanada 5

Sverige står inför en tuff uppgift i kväll. Kanada är bättre rankat och har en tung striker i Sinclair som svenskorna måste få stopp på. Eller kommer hon att spela? Det är lite oklart pga fotskada. Kanada har oavsett ett gediget lag och tog sig vidare som grupptvåa efter förlust i gruppfinalen mot Nederländerna. Detta i en tät match. Sverige har som bekant slagit Chile, Thailand (två lågt rankade lag) och sedan förlust mot USA. I den matchen gjorde förbundskaptenen Peter Gerhardsson väldigt många ändringar för att ha pigga ben till den kommande åttondelen. Därför är det svårt att veta vad Sverige går för mot riktigt tufft motstånd.

Min tanke i den här matchen kommer bli på kort i matchen. Sverige har inte tagit mer än en varning i någon match, men då har ingen av dessa matcher gällt så mycket som den här. Kanada fick inga varningar i matcherna mot Kamerun och Nya Zeeland, men drog på sig två gula mot Nederländerna. Tittar vi på linan så ligger den på 2,5 kort i matchen. En titt på åttondelarna som spelats nedan så ser vi att när det nu gäller, blir tuffare matcher, inte är ovanligt att korten haglar.

Tyskland - Nigeria 3-0 i matchen 2-3 i kort
Norge - Australien 1-1 i matchen (Norge vidare på straffar) och 3-1 (rött) i kort
England - Kamerun 3-0 i matchen och 0-2 i kort
Frankrike - Brasilien 2-1 i matchen och 1-4 i kort

SPELTIPS
Jag spelar över 2,5 kort till 1.89 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip