Det svenska landslaget är tillbaka i spel under lördagen. Friends Arena står redo med lättade restriktioner, vilket äntligen innebär mycket publik och bra tryck på nationalarenan. På besök kommer Kosovo, med fd. Elfsborgsspelaren Arber Zeneli i truppen, och det är ett motstånd som Sverige slog med övertygande siffror senast man möttes. I Kosovos trupp hittar vi Rashica, Muriqi och tidigare City-talangen Celina som sticker ut.

Få 100 kr utan insättning på matchen→

Det svenska landslaget kommer väl förberedda trots att man fått några avhopp precis innan samlingen. Zlatan Ibrahimovic var uttagen men kunde inte resa till samlingen pga en skada som ännu inte läkt. Därtill saknas Victor Nilsson Lindelöf tills dess att han blivit pappa, oklart om han hinner till Kosovo-matchen. En positiv del i uttagningen är att Alexander Isak återhämtat sig från sin skada och är spelklar redan i helgen. Dessutom är det riktigt härligt att se Albin Ekdal tillbaka igen efter att ha fått lämna den förra samlingen i förtid pga ryggproblem. Albin är en oerhört nyttig och viktig spelare för oss.

Matchen spelas som sagt på lördag och Friends Arena lär koka med förväntansfulla supportrar. Vi och det svenska landslaget får hoppas att man bärs fram av detta, vilket kommer ge en extra boost till ett redan laddat landslag. När man mötte Kosovo senast vann man med hela 3-0 på bortaplan, vilket var ett styrkebesked. Den gången hade vi tre olika målskyttar och det finns en god chans att målskyttet sprids ut även den här matchen. Alexander Isak leder anfallet tillsammans med radarpartner Dejan Kulusevski och Emil Forsberg - tillräckligt med god klass för att göra två mål framåt här.

I Kosovo hittar vi ett lag som har fin spets i spelarna jag tidigare nämnde. Bakåt är det dock desto tyngre och det får ses som den stora nackdelen i det här hyfsat nykomponerade landslaget. I det senaste mötet mellan lagen syntes detta tydligt och det är bara att hoppas, för Kosovos del, att man gjort läxan den här gången. Jag väljer dock att tro på svensk dominans och att man gör två mål i den här matchen, vilket blir det spel jag lägger pengarna på. Viktigt för Blågult att kunna starta med Alexander Isak längst fram är ett stort plus och dessutom tillsammans med Emil Forsberg, som är i fin form.

Få 100 kr utan insättning på matchen→

Sverige över 1.5 mål på Friends Arena klickas den här kvällen!
Spelas hos Pinnacle till 1.55.

/ Marcus Allbäck

This is the stats tab
This is the post tip