Sverige tar emot Kosovo på lördagen.
Mitt speltips: Sverige vinner den första halvleken. bet365 .
Få 100 kr utan insättning på matchen→
Efter fyra spelade matcher har Sverige nio poäng och ligger tvåa i gruppen. Spanien är fyra poäng före med två matcher mer spelade. Kosovo är gruppfyra med fyra inspelade poäng och är väl i stort sett redan borta från att kunna nå VM. Komer såklart vilja göra så bra resultat som möjligt här ändå.

Mycket viktig match för Sverige, som bara måste ta sex poäng i den här samlingen. Måste vara fullt inspirerade spelare inför storpublik på Friends. Alla känner såklart till Sveriges problem inför matchen med:
- Skador (Helander, Zlatan Ibrahimovic).
- Barnafödande (Lindelöf verkar i skrivande stund bomma matchen då han ska bli pappa närsomhelst).
- Spelare ur form/med lite eller begränsad speltid i klubblagen (Danielson, Krafth, Augustinsson, Kulusevski m.fl.) Inte många potentiella startspelare är fullt ordinarie i sina klubblag.
- Spelare som tackat för sig (Seb Larsson, Lustig, Pontus Jansson och i viss mån Gustav Svensson).

Om Janne Andersson teoretiskt hade haft tillgång till alla svenska fotbollsspelare hade startelvan troligtvis haft 4-6 andra namn än de som väntas starta här. Men tycker ändå Sverige borde ha bra chans här, en potentiell elva känns tillräckligt stark för att slå Kosovo. Och oddset på Sverige har gått upp litegrann sedan släpp mot bakgrund av allt det här.

Gästerna är inte alls ett blåbär som agerar slagpåse i kvalspel. Inte spelat landslagsfotboll särskilt länge, men har ändå en hel del rätt så bra spelare, bland annat med allsvensk rutin. Helt okej lag. Men det är inte alls en toppnation på något sätt. Kan säkert bli ännu bättre, men för dagen är de lite efter lag av Sveriges kaliber. Som många lag från den regionen är de också bättre hemma än vad de är borta.

Vågar inte kliva på ett hcp-spel att Sverige ska vinna med två mål här, vid uddamålsledning är det inte skrivet i sten att Sverige blåser på för fler mål. Men tror Jannes gäng kommer sätta hög fart från start för att i bästa hand försöka döda matchen så en del spelare kan vilas inför den knepiga Greklandsmatchen om ett par dagar. Under Janne Anderssons ledning har Sverige varit väldigt bra på att hantera den här typen av motstånd, även fast utgångslägena ibland varit icke-optimala på förhand. Sverige ledde i halvtid både mot Kosovo och Georgien tidigare i kvalet och jag tror de har bra chans att göra det även här.
Få 100 kr utan insättning på matchen→
Speltips: Sverige leder i halvtid.

This is the stats tab
This is the post tip