Sverige tar emot Kroatien på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Bethard eller SpeedyBet .

Femte rundan väntar här och om Nations League anses viktigt är det här en oerhört tung match. Om Sverige inte vinner här blir det nedflyttning till b-divisionen. Inbördes möte gäller dock, så om Sverige skulle vinna med 1-0, 2-0, 3-1 eller 4-2 är Sverige före om lagen slutar på samma poäng.

Tabellen:

1 Portugal 4 3 1 0 9-1 10
2 Frankrike 4 3 1 0 7-3 10
3 Kroatien 4 1 0 3 6-11 3
4 Sverige 4 0 0 4 1-8 0

Många minns säkert matchen i Kroatien, som spelades under rejält ösregn på en blöt plan. Kroatien var bättre i första halvlek medan Sverige gjorde en mycket stark andra. Såg ut att bli 1-1, men ett misstag av Pontus Jansson i slutskedet gav Kroatien segern.

Tycker ändå det var en positiv prestation överlag. Sverige såg bra ut offensivt och skapade en hel del. Ser återigen förutsättningsmässigt bra ut med Kulusevski, Forsberg, Quaison, Isak, Berg, Olsson och Claesson tillgängliga. Måste nu vinna och riska för att nå det resultatet. Jag tycker även Sverige gjort det rätt bra offensivt mot Frankrike hemma och rätt okej mor Portugal borta. Är nu tillräckligt bra för att spela sig till en del målchanser på egen klass.

Trolig elva:
Olsen,
Lustig, Helander, VNL, Bengtsson,
Seb, Ekdal, Olsson, Forsberg,
Kulusevski
Berg

Samtidigt har Sveriges defensiv inte sett bra ut i Nations League. Pontus Jansson har inte imponerat bredvid VNL och den mer offensiva balansen på laget har exponerat en backlinje som inte är mycket att hålla i handen när de ställs mot världsspelare i 1 mot 1-situationer.

Kroatien har Lovren avstängd och Vida borta pga corona. Under fredagen testas hela den kroatiska truppen på nytt, i Stockholm. Återstår att se om fler spelare är out. Men mittbacksduon från senaste Nations League-matchen, den mot Frankrike, saknas. Bägge lagen har nätat i samtliga Kroatiens Nations League-matcher + i de senaste träningsmatcherna de spelat.

Framåt har Kroatien ändå mittfältsgeniet Modric (överlägsen senast), Perisic, Pasalico och ett par till. Inte i nivå med Portugal/Frankrike - men helt klart mycket bra spelare. Övertygad om att de kommer få sina chanser mot ett Sverige som måste bjuda upp och gå för att vinna här.

Tycker förutsättningarna gör att det känns klart troligt att bägge lagen nätar här. Till odds nära dubbelt känns det som ett riktigt bra spel.

This is the stats tab
This is the post tip