Emil Forsberg att INTE göra mål mot Malta spelas till 1.82 hos LeoVegas eller Unibet .
EDIT: Oddset har gått upp sedan jag publicerade reken, uppdaterar därför med det nya oddset. Det högre oddset lockar såklart ännu mer.

Sverige spelar som bekant två matcher den här samlingen:
Malta på fredag och Spanien på måndag.
Kort vila med andra ord. Att spara energi och nyckelspelare så mycket som möjligt mot Malta är en no brainer för att förbereda sig optimalt inför den svårare Spanienmatchen.

Ingen har väl glömt hur Forsberg byttes ut efter 68 minuter mot Rumänien och sedan åkte hem? Även i VM byttes han ut i två av fem matcher. Har under hela våren bytts ut i många Leipzigmatcher också. Snittat en dryg timme i speltid per match han deltagit i Bundesliga. Fick visserligen 90 minuter i cupfinalen mot Bayern München för ett par veckor sedan, men det är som sagt inte många gånger han spelat hela matcher under våren. Detta beror på att han dragits med en skadekänning.
Allt detta gör att jag ser det som troligt att Forsberg inte får 90 minuter här.

Sen är Emil Forsberg ingen målspruta i landslaget heller. Det som talar emot spelet är att Foppa kan vara aktuell som straffskytt i Granens frånvaro. Tog straffar före Granen, men bommade ju en borta mot Bulgarien och petades som straffskytt efter det. Kan ändå se att någon annan får kliva fram och ta straffen om tillfället dyker upp, vi får se om detta blir aktuellt.

Malta är såklart inget bra lag. Men de är hyfsat tajta bakåt. Faller sällan igenom totalt, brukar släppa in 3-4 mål mot landslag av Sveriges kaliber. Brukar maska från minut ett och spelar oftast väldigt defensivt med en 5-4-1-uppställning. Är nöjda med att bara hålla ner siffrorna, precis som mot Spanien senast (2-0). Brukar ofta hålla nere siffrorna långt in i matchen för att sedan tröttna på slutet.

Tror precis som alla andra att Sverige vinner rätt enkelt här. Men känslan är att det kan bli lite tankning och att en sån som Forsberg möjligen kan bytas ut efter en dryg timme för att vilas inför Spanienmatchen.

This is the stats tab
This is the post tip