Sverige tar emot Malta på fredagen och jag spelaratt bortalaget kommer ha under 2,5 hörnor, vilket ger 1.72 hos LeoVegas och Unibet .

Det är inte ofta jag skriver spelrekommendationer för hörnspel här på sajten, men det här går inte att låta bli tycker jag.
Malta är ett väldigt defensivt landslag. Och när det vankas bortamatch är de ännu mer defensiva. Brukar ligga lågt med sitt 5-4-1-system och maska från minut ett. Det är ytterst sällan de "slår" en hörnlina på över 2,5. Dvs - det är ytterst sällan de har tre hörnor eller mer. Grävde i arkiven och tittade hur det sett ut rent historiskt vad gäller hörnor för Malta:

0 hörnor senast mot Spanien.
3 hemma mot Färöarna innan dess.
1 hemma mot Färöarna i Nations League.
5 mot Kosovo hemma (Nations League).
0 mot Azerbadjan borta (Nations League).
1 mot Kosovo borta (Nations League).
1 mot Azerbadjan hemma (Nations League).
3 mot Färöarna borta (Nations League)
0 mot Slovakien borta (VM-kval 2017)
2 mot Litauen hemma (VM-kval 2017)
0 mot England (VM-kval 2017)
1 mot Slovenien (VM-kval 2017)
2 mot Skottland borta (VM-kval 2017)
0 mot Slovenien (VM-kval 2016)
1 mot England (VM-kval 2016)

Och så vidare. Hade kunnat fortsätta i all oändlighet, men jag tror poängen framgår tydligt nog. Malta brukar ha runt 30% av bollinnehavet och de har oerhört svårt att knacka ihop något eget spel. De brukar ligga med sin fembackslinje och nå upp med lycka till-bollar till en ensam forward. Framför allt när motståndet är så pass bra som Sverige.

Tycker Sverige har tagit kliv under Janne Andersson senaste året. Har ju alltid kunnat uppträda välorganiserat och på så sätt varit svåra att bryta ned. Men i de senaste matcherna har laget också klarat av att ha ett bra eget spel. Kristoffer Olsson har varit viktig där, då Sverige saknat en spelskicklig central mittfältare av hans kaliber. Tror därför att Sverige kommer klara av att ha ett högt bollinnehav här. Känslan är att Malta kommer ha väldigt få organiserade anfall mot Sverige och därmed är det troligt att få anfallsförsök kommer leda till hörnor.

Speltips: Malta under 2,5 hörnor.
Spelas till 1.72 hos Unibet .


This is the stats tab
This is the post tip