Sverige inleder landskampsåret med träningsmatch mot Moldavien.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Årets första match med rejält svenskintresse brukar alltid bli en trist och målsnål historia. Spelarna har precis kommit tillbaka från semestern och det brukar se rätt trubbigt och tempofattigt ut på någon ödslig arena i ett land Sverige kanske inte ens borde vara i. Spelarna är inte samspelta och det brukar vara väldigt få målchanser överlag.

I fjol blev det 1-0-torsk mot Finland i motsvarande match.
2018 blev det 1-1 mot Estland.

Sverige har matchat två elvor på träning. Spelar mot Moldavien på torsdagen och Kosovo på söndag och det är väl rimligt att elvorna får majoriteten av varsin match.

Här är elvan som får chansen mot Moldavien:
Pontus Dahlberg -
Joel Andersson, Anel Ahmedhodzic, Marcus Danielson, Adam Andersson -
Daleho Irandust, Gustav Berggren, Darijan Bojanic, Jesper Karlsson -
Jordan Larsson, Dino Islamovic

Andra elvan:
Sandberg, da Graca, Une Larsson, Olsson
Kaca, Erling, Saletros, Tankovic
Söder, Hedlund

Känns som att Janne komponerat två jämna elvor där ingen sticker ut på något stort sätt. Kanske att andra elvan är något litet snäpp vassare offensivt på pappret - Tankovic och Kacaniklic känns som ett vasst ytterpar. Sverige lär vilja spela med den vanliga trygga 4-4-2-organisationen där balans och defensiven har hör prioritet.

Moldavien ska ha tagit ut ett ungt lag med rätt många inhemska spelare som normalt inte får chansen i landslaget. På de senaste sex träningsmatcherna har laget gjort ett mål. I EM-kvalet gjorde laget fyra mål på tio matcher. Visst är en träningsmatch mot Sverige en helt annan typ av match med till stor del nya spelare, men tydligt att laget gör väldigt få mål generellt sett. Borde vara bra chans för Sverige att hålla en nolla.

Tror inte Sverige kommer ösa in mål heller. Tidigare matcher i januariturnéer har visat att det inte spelar så stor roll att motståndet är rätt svagt - offensiven sprudlar sällan i de här matcherna.

1/2-0 till Sverige känns som tänkbara resultat.

Speltips: Under 2,5 mål - odds 2.13 hos Nordicbet eller Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip