Sverige:

Sverige tar sig an Schweiz i Göteborg i ett minst sagt pressat läge i Nations League-gruppspelet som kan bana väg för en OS-plats. Efter förlusten hemma mot Spanien i slutet av september är dock Peter Gerhardssons svenska landslag pressat att gå rent för att ta sig förbi världsmästarna Spanien och lägga beslag på OS-platsen.

Sverige studsade tillbaka från det sura nederlaget, Spanien gjorde 3-2 på straff i den 96:e minuten på Gamla Ullevi, med att bortabesegra Italien med 1-0, där Johanna Rytting Kaneryd gjorde matchens enda mål efter en knapp kvart.

Elin Rubensson gick sönder i Häckens Champions League-kval mot FC Twente och missar landslagssamlingen, vilket är ett tungt avbräck. Rutinerade Caroline Seger har dock åter kallats upp till truppen och har spelat betydligt mer kontinuerligt med Rosengård på sistone, efter ett skadedrabbat år, och kan ta plats bredvid givna Filippa Angeldahl. Arsenal-duon Lina Hurtig och Amanda Ilestedt har dragits med skadebekymmer inför mötet, där den förstnämnda garanterat inte kommer till spel - Hurtig har stannat i London och kört rehabilitering där och kommer inte ansluta till landslagssamlingen. Ilestedt verkar hur som helst inte redo för 90 minuter enligt Gerhardsson, vilket får ses som ett avbräck.

Schweiz:

Schweiz, som åkte ur VM i åttondelsfinal med buller och bång när man föll mot blivande Europamästarinnorna Spanien med 1-5. Nations League-spelet har inte börjat mycket mer uppmuntrande för Schweiz som står på noll poäng och noll gjorda mål efter två omgångar. Först föll Schweiz hemma mot Italien, 0-1, innan man på nytt ställdes mot Spanien – denna gång med ett 0-5-resultat i baken.

Schweiz har några duktiga spelare. Lagkaptenen Lia Wälti, till vardags i Arsenal, är en nyckelspelare på mittfältet där jag även tycker Coumba Sow stundtals visade kvalitet under VM. Sow är dock avstängd här. Offensiven kretsar alltjämt mycket kring spelskickliga PSG-spelaren Ramona Bachmann, även om Aston Villas Alisha Lehmann också har spännande egenskaper. Ana-Maria Crnogorcevic, som nyligen lämnade Barcelona för Atlético Madrid, är dock inte med i truppen. Schweiz är dock inte det målgladaste gänget – noll mål hittills i Nations League och i EM gjorde man tre på två matcher och blev nollade mot både Norge och Nya Zeeland.

Sverige piskat att vinna

Sverige behöver helt enkelt vinna den här matchen om OS-hoppet ska leva vidare. Tre poäng är det enda som gäller och trots några spelartapp i Rubensson, Hurtig och kanske även Ilestedt så är Sverige ett betydligt bättre lag än Schweiz och ska vinna den här matchen på hemmaplan. Schweiz har inlett tungt i Nations League och har problem med målskyttet. Sverige att vinna och hålla nollan finns till 1,75 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip