Väljer en form av underspel när ett nykomponerat Sverige tar emot Slovakien inför halvtomma läktare på Friends.

Senaste matcher

Österrike - Sverige 2-0
Sverige - Turkiet 2-3 (Nations League)
Ryssland - Sverige 0-0 (NL)

Slovakien - Danmark (B) 3-0
Ukraina - Slovakien 1-0 (NL)
Slovakien - Tjeckien 1-2 (0-0)

Sveriges senaste elva:

Olsen - Lustig, VNL, Granen, Augustinsson - Claesson, Larsson, Svensson, Forsberg - Thelin, Berg

Slovakiens senaste:

Dubravka - Pekarik, Skrinar, Skrtel, Hubocan - Lobatka, Hamisk - Kucka, Duda, Mak - Nemec

Den svenska styrkan ligger helt uppenbart i försvarsspelet. 0-0 mot Ryssland var ju bra gjort, men återigen känns det ju ganska tafatt i anfallsspelet. Därför ska det bli kul att se lite nytt här mot Slovakien. Det är bara Granen som är kvar i elvan sen förra matchen så min fråga är ju givetvis hur det kommer se ut med så mycket nytt.

Karl-Johan Johnsson (Kristoffer Nordfeldt i andra halvlek) - Emil Krafth, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson - Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Oscar Hiljemark - Sebastian Andersson, John Guidetti.

Försvarsspelet är inget att oroa sig för. Fyra kompetenta backar och en målvakts som gjort det bra i Ligue 1. Däremot ställer jag mig frågande till anfallet. Tanken ser ut att vara att skicka ut Olsson på en kant (?) och det är ju ingen spelare som dribblar bort sin gubbe. Durmaz har speed och finess, men övriga spelare är sittande. Framåt? Guidetti och Seb Andersson är inga sprinters utan två gnuggare. Den senare har sin styrka i straffområdet.

Slovakien kommer säkert också rotera en del men tror inte att det blir fullt lika mycket som det svenska laget. Tränaren hoppade av för bara någon dag sedan och det blir nog fokus på att spela enkelt och mycket back to basics.

Inget all in-spel men blir inte förvånad om Sverige styr matchen utan att egentligen skapa så mycket i början. Kan lossna allt eftersom när spelarna börjar hitta varandra, lära känna varandra. Det är ju ändå en hel drös med lirare som inte brukar starta. Tror knappast Janne beordrar full fart framåt heller med ett helt nytt lag.

Och hur taggade blir spelarna av halvtomma läktare?

SPELTIPS
Jag spelar en mindre slant på inget mål i matchen före minut 32:00. Finns till 1.83 hos bet365 under fliken "mål" (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip