Klubblags-fotbollen tar en paus i veckan och vi riktar istället blickarna mot Sveriges VM-kval som startar om med ett högintressant möte mot Spanien.

Det har snart gått tre månader sedan Sverige kryssade mot Spanien i Sevilla. Det svenska landslaget ställer nu in siktet på ett avancemang till VM i Qatar och den första matchen sedan våren mot nästa äventyr spelas mot Spanien på Friends Arena.

Vi alla minns matchen mot Spanien i EM, där spanjoren fick stöd av hemmafansen i Sevilla och slog rekord i både bollinnehav, antalet chanser och lite annat. Sverige vände Spaniens övertag och dominans till något negativt för stornationen, som efter matchen inte hade fått med sig mer än ett oavgjort och mållöst resultat. En enormt stark prestation av blågult, som lyckades med sin matchplan, även om man stundtals blev lite väl passiva.

Det är med den matchen i bakhuvudet som jag väljer speltips till den här, mycket spännande, kvalmatchen. Matchplanen från det svenska landslaget lär inte vara mycket annorlunda mot den var i Sevilla, och vi vet att Sverige är starka defensivt mot bra lag.

Den här gången är siktet inställt att på nytt sno poäng från den gigantiska gruppfavoriten. Sverige har tackat av utgående spelare - Mikael Lustig, Sebastian Larsson, Pontus Jansson, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Gustav Svensson - alla dessa spelare har gjort väldigt fina landslagskarriärer. Självklart kommer alla dessa spelare saknas, givetvis mest för sina fina prestationer men det också ett avbräck i väldigt mycket rutin, efter väldigt många landskamper tillsammans.

Jag lyfter på min lilla hatt för dessa spelare och hela Sverige tackar er för era prestationer för vårt land. Så nu bygger nu om för framtiden, men trots detta ‘’nya landslag’' så skall Sverige klara av att hålla hyfsat tätt hemma på Friends Arena, vi har fortfarande många duktiga och spännande spelare som kommer axla ansvaret väl.

/ Marcus Allbäck

This is the stats tab
This is the post tip