Så var det dags för genrep inför avresan till VM i Frankrike för damernas landslag. Motståndare är Sydkorea.

Senaste möte

Sverige - Sydkorea 1-1 (Algarve, 2018)
Inofficiell landskamp: Sverige - Sydkorea 4-0 (i tisdags)

Det svenska landslaget har en spännande sommar framför sig. VM för damer går av stapeln i Frankrike och det här är det sista testet inför avresan. Första matchen spelas den 11 juni mot Chile följt av Thailand och USA i gruppspelet.

Sydkorea - som rankas elva i världen och svenskorna som nia - möter i sin tur värdnationen, Nigeria och Norge. Lagen möttes faktiskt i vad som kallas en "inofficiell landskamp" så sent som i tisdags. Då vann Sverige med 4-0 efter 3x30 minuter. Sverige har dock åkt på mycket känningar och problem med sjukdom i veckan och det är ett vingklippt lag som ska spela på fredagskvällen.

Sportbadet skriver på torsdagskvällen: Det står redan klart att Caroline Seger och Olivia Schough (fot) missar matchen. Enligt Sportbladets uppgifter kommer inte heller stjärnorna Nilla Fischer och Kosovare Asllani att spela från start.

Det är ganska bra spelare som är out. Fischer har varit sjuk under lägret, Asllani har fått en smäll, Seger har ont i ryggen. Där kommer Sverige knappast ta några risker utan det kanske blir sporadisk speltid på något håll. Genrep i all ära, men jag tror att Sverige kommer nöja sig med att känna att spelet sitter där, även om resultat alltid är viktigt för vinnarmentaliteten. Men det kan nog bli lite hackigt med flera stjärnor utanför elvan. Sydkorea kommer prioritera defensiven och satsa på omställningar.

Halvtomt på läktarna, mycket nytt och VM runt hörnet. Sverige behöver inte gå ut och gå för storseger här samtidigt som Sydkorea säkert kan växla upp. Tycker undern känns intressant.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.90 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip