Hemma på King Zwelithini Stadium i Umlazi inleder Sydafrikas herrlandslag i fotboll COSAFA cupen med att gästas av Namibia. Ett överkomligt motstånd på alla sätt och vis. Formen är fin med segrar i ryggen för Sydafrika, som får mitt speltips i matchen.

Tidigare i år avslutade Sydafrika kvalet till afrikanska mästerskapet med att först slå Liberia med 2 - 1. Toppanfallaren Zakhele Lepasa och anfallsyttern Mihlali Mayambela nätade då. Därefter besegrades Marocko med samma siffror - tack vare ett självmål samt att Zakhele Lepasa återigen hittade nätmaskorna. En pålitlig striker för förbundskaptenen Hugo Broos, som har en vass trupp.

Namibia avslutade sitt kval till afrikanska mästerskapet med en förlust på Benjamin Mkapa National Stadium mot Burundi. Efter en urusel start, där Namibia log under med 0 - 3 efter bara 19 minuter, lyckades de reducera till slutställningen 2 - 3. Peter Shalulile och Wendell Wella Rudath hamnade i målprotokollet. Förbundskaptenen Collin Benjamin har haft svårt att få ordning på försvaret, som klart är sårbart.

Perfekt start för Sydafrika?

I och med att Sydafrika är i högform borde de inte ha några bekymmer med att inleda cupen med en rak seger. Därmed lägger jag ett spel på att Sydafrika början resan i gruppspelet med att slå Namibia efter fulltid.

Speltips Sydafrika - Namibia:
1. Odds 1.60 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip