Tufft, tufft utgångsläge för gästerna.

Förra mötet
Hudiksvall - Sylvia 1-2 (0-1 Olausson, 1-1 Cener, 1-2 Binns)

ETTAN NORRA
6. Sylvia 18 8 2 8 30:30 26
12. Hudiksvalls FF 18 5 3 10 19:32 18

Sylvia hemma
9 5 0 4 18:13 15

Formen
O, V, V, F, O

Senaste match
Umeå FC - Sylvia 2-2

Hudiksvall borta
9 2 1 6 9:20 7

Formen
V, F, F, F, F

Senaste match
Hudiksvall - Sollentuna 1-3

Ja, gästerna från Hudiksvall är nykomlingar i serien och efter sommaren har resultaten börjat dala ordentligt. Förlusten hemma mot Sollentuna (1-3) var lagets fjärde raka (Sandviken x2, Piteå, Sollentuna) och nu kryper nedflyttningsstriden allt närmare. Våren var över förväntan och det fanns hopp om nytt kontrakt. Nu står det klart att det kommer att bli ett långt krig. Förlusten senast var väldigt kostsam när det kommer till avstängningar. Bäste offensiva spelaren lagkapten Cihan Sener drog en varning och är avstängd - liksom tre andra lagkamrater. Amaro Bahtijar, Oskar Wickman och Lucas Bergquist är alla avstängda också vilket innebär att Hudiksvall åker till Norrköping med en långt ifrån full trupp och långt ifrån fulltankat självförtroende. Inte nog med det:
"Klart är att Kion King (vass spelare i laget) har blivit sjuk och missar matchen. Därtill saknas fortsatt Sebastian Brolin som bröt en tå strax innan sommaruppehållet."

Hemmalaget Sylvia stod för en stark prestation uppe i Umeå och fick där med sig en poäng (2-2). Laget ligger sexa i tabellen och IFK Norrköpings samarbetsklubb ser säkerligen tre poäng som fullt möjliga och rimliga här vid en bra prestation. För hemma på konstgräset på "Parken" så är laget bra. Det är ett riktigt konstgräslag med snabba bollförflyttningar och spelare i ytterzon med fart och finess. Jag tror att det här mötet kommer passa dem perfekt mot ett Hudiksvall utan stora delar av sin startelva och med en sviktande form. Räknar vi in cupbragden mot AFC Eskilstuna och den första cupomgången mot Assyriska Turabdin så har Sylvia nu fem raka hemmasegrar. 5-0 mot Haninge, 4-0 mot Assyriska och 3-2 mot Örebro Syrianska senast det begav sig i Ettan.

SPELTIPS
Jag spelar Sylvia att vinna i halvtid/fulltid till 1.66 hos bet365 (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip