Två skickliga som gjort det väldigt bra i år och har häng på toppen i serien. Sylvia som ofta slussar spelare uppåt i seriesystemet och har värvat en hel del nya spelare i år ser som vanligt intressanta ut. Har många spelare som är födda på 2000-talet och majoriteten är ifrån IFK Norrköping. Marwan Baze är återigen tillbaka i laget där han öste in mål tidigare, i år har det också börjat bra där han är en viktig del av laget och står noterad för 5 mål hittills. Värt att nämna är också den rutinerade Nikola Tkalkic som har fina meriter och har spelat nästintill varje match.

Motala är också ett riktigt spännande lag med stor potential som jag följt under ett antal säsonger. Alltid underhållande anfallsinriktad fotboll. Tränare Martin Axén har fått med sig mycket av det som såg bra ut i Division 2 till denna säsong. Dock märker man att laget blir lite mer straffade defensivt mot bättre lag och har släppt in lite för många mål. Däremot är poängräkningen helt i fas och laget går återigen mot en rolig säsong. Mycket i offensiven går igenom Adam Bark som har en friare roll och som striker har man Alexandar Mutic som öser in mål vart han än är. Två spelare som vi mycket väl kan se högre upp redan i sommar eller efter denna säsong. Bark står nu noterad för 8 mål och Mutic för 6 mål.

Sylvia 5 senaste matcher:
2-0 (h) BK Forward
3-0 (borta) Umeå FC
0-2 (borta) Piteå IF
1-1 (hemma) Sandvikens IF
0-1 (borta) Täby FK

Motala 5 senaste matcher:
1-2 (b) FC Stockholm
0-0 (h) Täby FK
4-3 (b) Karlstad
3-1 (h) Örebro Syrianska
4-1 (h) Umeå FC

Har svårt å se att detta inte ska bli en anfallsglad och underhållande matchbild med mycket fart. Lagen påminner en del om varandra men där Motala har lite mer spets i offensiven och Sylvia visat mer i defensiven. Däremot så har Sylvias matcher också innehållit en hel del chanser åt båda hållen och det tror jag att Motala också kan utnyttja. Får vi bara ett mål i första halvlek så tror jag på två lag som verkligen går framåt och inte är nöjda med att bevaka en ledning. Tror definitivt att inget av lagen går härifrån mållösa.

Spel: Båda lagen gör mål + över 2.5 mål till 1.80 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip