Cork City levererade start i går. Testar om Dalkurd kan göra samma sak i Superettan.

Håller det kort på grund av kort tid kvar till avspark.

3. Dalkurd 10 6 2 2 16-7 9 20
11. Syrianska FC 10 3 2 5 14-14 0 11

Truppen mot Syrianska: Pettersson, Kljajic, Azizi, DeJohn, Ekblad, Tranberg, Löfkvist, Ceesay, Randelovic, Amin, Ahmed, Lawan, Bala, Rashidi, Awad, Yarsuvat, Bangura och Pllana.

Andrew Stadler och Oscar Lundin är fortsatt på skadelistan.

Dalkurd finns med i toppen av Superettan och har en stark ekonomi i ryggen, så stark att jag tycker att de bör gå upp med det här laget. Men konkurrensen är hård med Helsingborg och BP som båda två har bra lag också. Dalkurd ligger just nu på en tredjeplats och det här är således en viktig match. Gästerna kommer från 3-0 hemma mot Åtvidaberg. Sedan är det faktiskt så att Dalkurd torskat sina två senaste bortamatcher, men båda dessa har varit på tunga gräsmattor (3-1 mot Degerfors och 2-0 mot Falkenberg). Dalkurd är ett bollskickligt lag som trivs bäst på konstgräs skulle jag säga, och i Södertälje är platsmattan optimal för deras spel.

Syrianska är ett bra hemmalag men här möter man ett ännu bollskickligare lag än vad de är själva. Därför tror jag att det blir en matchbild som de inte trivs med på hemmaplan, mycket bollinnehav hos motståndarna. Syrianska kommer från 3-1-torsk borta mot Helsingborg.

SPELTIPS
Lägger mina pengar på Dalkurd 0 asian (pengarna åter vid kryss) till 1,70 hos bet365 (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip