Två bottenlag i stökiga sitsar möts på måndagskvällen i Västerås. Jag ska förklara varför jag tror mer på bortalaget.

Förra säsongen
Håbo - Syrianska IF 4-3
Syrianska IF - Håbo 3-2

DIV 2 NORRA SVEALAND
13. Habo 4 0 0 4 4:12 0
14. S. Kerbura 4 0 0 4 1:15 0

Syrianska - Lidingö 0-4
Skiljebo - Syrianska 5-0
Syrianska - Karlberg 1-2
Gamla Upsala - Syrianska 4-0

Håbo - Skiljebo 0-2
Karlberg - Håbo 3-2
Håbo - Gamla Upsala 0-3
Gute - Håbo 4-2

Ja, det har verkligen inte varit någon dans på rosor för någon av dessa två klubbar i början på säsongen. Såväl hemmalaget Syrianska (1-15 på fyra matcher) som Håbo (4-12) har torskat fyra av fyra matcher så här långt.
Skillnaden lagen emellan är att Håbo ändå varit hyfsat med i två av matcherna. Med lite tur hade de kunnat få poäng mot Karlberg, och man pressade erkänt hemmastarka Gute länge förra matchen. I laget finns FEM (!) bröder Simba där de äldre Heradi, Charles och Mtaka alla håller bra klass. Danilo Al Saed är en ung duktig spelare som nosat på högre nivå. Håbos problem är dock att det skiljer för mycket mellan de bra och dåliga i laget - och man verkar dessutom ha haft problem med tränaren. Denne avgick i veckan så ny ledning i kväll som kanske kan väcka laget till seger?

För Syrianskas del är det mörker, mörker, mörker. Idel storförluster förutom mot Karlberg, där det snöade och var extremt svårspelat, och hela tio spelare på skadelistan enligt sin hemsida. Dessutom är Alex Bandick avstängd efter rött kort senast mot Gamla Upsala (0-4 i underkant). Syrianska spelade kval till Svenska Cupen mot ett division 4-gäng i veckan och vann med 3-1. Detta med endast två tillgängliga försvarsspelare så att många fick spela på ovana positioner.

SPELTIPS
Jag tror att Håbo har en bra chans i kväll efter sitt tränarbyte. Spelar bortaseger draw no bet till 2,00 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip