Tommy Paul mot George Harris i den ena semifinalen i Adelaide. Givetvis säger det en hel del om startfältet och att Australian Open börjar nästa vecka - men också om att detta är två spelare i form. Framförallt börjar Tommy Paul kännas riktigt intressant. Var en av världens bästa juniorer och spåddes en lysande framtid. Nu har vi ju sett lovande juniorer snabbt falla bort förr i denna sport men Paul har inte riktigt fått eller tagit chansen: skador har stoppat upp utvecklingen och Paul har länge ansetts lite slarvig och lat. Nu jobbar han dock med högt ansedde coachen Brad Stine och det har givit snabba resultat. Paul gjorde en strålande höst på Challengertouren hemma i USA där han samlade på sig både poäng och självförtroende - och nu har han fått en kanonstart på 2020. Kvalade enkelt in här i Adelaide, slog lurige Bedene i första rundan och har sedan kört över Cuevas och Ramos. Visst, det är grusgubbar, men likväl övertygande av Paul. Man ska väl inte dra några större växlar i mitten av januari men jag måste definitivt ringa in Tommy Paul som en riktigt intressant spelare att följa denna säsong, ser onekligen ut att ha tagit det till nästa nivå och som sagt: talangen har varit omvittnad i många år. Stod sig länge bra mot sina kompisar Fritz, Tiafoe och Opelka och kan absolut börja jaga ikapp polarna och röra sig mot topp 50.

Form också på jämnårige sydafrikanen Harris, som inte var samma stortalang som junior men som tagit rimliga, rätta steg flera säsonger i rad. Etablerad på ATP-touren är han dock ännu inte, hösten ägnades mestadels åt challengerspel. ATP-semin i Chengdu sticker ut men ska inte övervärderas, det var en riktigt svag turnering. Harris har nu matchat flitigt i början av året: gör redan årets nionde match efter att först ha spelat ATP Cup och sedan gått igenom kvalet här. Starkt att slå Carreno-Busta senast men spanjoren var inte bra där - och i övrigt har Harris inte behövt slå några speciellt bra hardcourtspelare. Har tagit fint betalt på serven men jag ser Harris som ganska begränsad: just nu alldeles bredvid Paul på rankingen men jag har klart svårare att tro på samma lyft för Harris.

Ja, Tommy Paul ser kanon ut och har knappt ens varit nära att tappa set. Det går att hävda att detta är karriärens hittills största match och läser jag dagens Paul rätt är det snarare någonting som hjälper än stjälper. Den bättre spelaren liras till gångbart odds!


Speltips: Paul vinner matchen - odds 1.66 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip