Speltips: Täby FK draw no bet till 1.90 hos bet365 .

Täby FK tar emot United IK Nordic i kvalet till Svenska cupens slutspel nästa säsong. Vinnaren i detta möte ställs mot ett Allsvenskt eller Superettan-motstånd i ytterligare en kvalmatch innan man kvalificerar sig för nästa års Svenska cupen.

Både Täby och IK Nordic kommer från poängtapp under helgen i Ettan Norra. Täby åkte på en riktigt näsbränna när man förlorade borta mot Vasalund med 2-0, medan IK Nordic inte lyckades få med sig mer än en poäng i bortamötet mot Karlstad.

Täby har chockat många hittills den här säsongen och parkerar just nu på en femteplats i tabellen, betydligt mycket bättre än många trodde. Man har även spelat en betydligt mycket bättre fotboll än föregående år, där man till och med var bättre än serieledande Dalkurd för någon vecka sen hemma på Tibblevallen.
Man har visat att man har kapaciteten att stå upp emot de flesta lag, och speciellt på hemmaplan på deras naturgräs.

Nu kommer United IK Nordic på besök som efter en svit på fyra segrar i rad senast kryssade borta mot Karlstad, vilket får ses som en plump i protokollet eftersom man släppte Sandviken förbi sig och ramlade ner på tredje plats.

Täby är tuffa hemma på naturgräset

I lagens möte i serien vann IK Nordic med 2-1 på hemmaplan, i en match man gjorde mål på två straffar. Jag tror dock inte att man kommer få det lika lätt den här gången. Trots Täbys förlust senast har man gjort en väldigt fin vår, och kommer till den här cupmatchen med allt att vinna. Man är som sagt starka hemma på naturgräset på Tibblevallen (IK Nordic spelar på konstgräs hemma) och man har endast förlorat en match i år på hemmaplan, det i premiären.

Det blir även spännande att se om IK Nordic kommer med ett något roterat lag, vilket ger Täby en fördel då jag har väldigt svårt att se dem göra likadant.

Jag väljer att gå emot oddsen lite här, men samtidigt safea en aning. Mitt spel blir därför Täby draw no bet till 1.90 hos bet365 . Alltså, vinner Täby = vinst. Oavgjort = pengarna tillbaka.
This is the stats tab
This is the post tip