Tibblevallen bjuder in till ett möte mellan två lag med mycket att spela för i olika delar av tabellen. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Vasalund - Täby 2-0

Vasalund - Täby 1-5
Täby - Vasalund 0-2

ETTAN NORRA
4. Vasalund 25 15 0 10 36:27 9 45
11. Täby 25 8 6 11 33:45 -12 30

Täby hemma
12 4 4 4 16:21 -5 16

Formen
F, F, O, V, F

Senaste match
Örebro Syrianska - Täby 4-1

Mikhail - Linnér, Kask, Rissel, Ekström, Mansiamina, Sequar, Grönborg, Rydz, Lohake, Hellquist

Vasa borta
12 8 0 4 16:14 2 24

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Vasalund - Sylvia 4-0

Basaric, Menka, Öhman, Figueroa, Odhiambo, Pantelidis, Maripuu, Bouvin, Victor, Bellander, Jemal

Spetsigare Vasalund

Säsongen har tagit väg åt olika håll för Vasalund och Täby. Tittar man på förhandstipsen är det inte förvånande att satsande Vasa slåss i toppen medan Täby kämpar för att undvika nedflyttning.
Men vårsäsongen var ruggigt bra för Täby och kass för Vasalund. Nu har det där vänt och Täbys förlust senast mot Örebro Syrianska cementerade dem allt mer in i en bottenstrid medan Vasa tog en planenlig seger mot Sylvia och har rejält häng på kval till Superettan med fem omgångar kvar att spela.
Inför omgången är Vasalund bara två poäng bakom United Nordic från Södertälje och har Dalkurd en poäng framför sig. Någon av dess kommer högst troligt att ta andraplatsen medan Sandviken går upp direkt.
Täby är i sin tur bara en pinne ovan negativt kval och direkt nedflyttning. Man gick som sagt som tåget under våren så det är tungt nu. Det finns förstås inte bara en orsak till dippen men försäljningen av mittbacken Zinedin Smaljovic till Serie A-klubben Lecce var häftig, men också kostsam. Hans fysiska spel och aura betydde uppenbarligen oerhört mycket för Täbys stabilitet bakåt. Utan honom har rasen kommit alltför ofta.

I Täby finns ett par profiler som Albin Linnér, Philip Hellquist och Rickson Mansiamina som alla har erfarenhet från högre nivå och i Vasalund finns spelare som Erik Figueroa, Ludvig Öhman, Nicklas Maripuu och ett antal importer som håller hög individuell klass. Matchen spelas på naturgräs som inte är Vasalunds stora vana men Vasa har väldigt fin bortastatistik och många fysiskt starka spelare. Det känns som att Täbys självförtroende och spets hackar just nu samtidigt som Vasa har vind i seglen och många matchvinnare. Jag tror på gästerna.

SPELTIPS
Jag spelar Vasa till 1.91 hos Svenska Spel (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip