Dags för derby på Umeå Energi Arena! Dessvärre är nog entusiasmen inte lika stor då fotbollen dessvärre går allt annat än bra för båda lagen.

Hemmalaget Team TG har inte tagit en enda poäng på 9 försök i årets Ettan Norra. Laget har bara mäktat med tre mål framåt och släppt in överlägset flest mål i serien. Visserligen var förväntningarna låga inför säsongen men att ha 0 poäng är alldeles för dåligt. Senast var däremot laget nära med årets första poäng då topplaget Vasalund fick en utvisning. TG skapade en hel del farliga chanser men har inget självförtroende i offensiven. Tillslut fick man se sig slagna även där. Matchen dessförinnan var snarlik mot BK Forward då TG också hade en spelare mer men inte lyckades göra mål på chanserna för att ta med sig en poäng.

Lite bättre är det i Umeå FC. Laget har skrapat ihop 11 poäng i årets serie. De började riktigt starkt med en kross av Vasalund och vinst borta mot HTFF. Därefter har det bara gått sämre och sämre. Senast spelade de mot Täby FK i en öppen match med chanser åt båda håll. Umeå såg ut att gå mot segern men efter ett svagt försvarsspel blev det ett oavgjort resultat. Samuel Wikman är den som stuckit ut lite mer än de andra i offensiven. Alex Seger är en annan duktig spelare som man följt genom karriären, han kontrollerar spelet väl på innermittfälrtet och har väldigt bra blick för spelet. Till denna match har bortalaget Yeboah avstängd.

Tror det blir en matchbild som Umeå FC kontroller väl och TG kommer inte få speciellt många chanser som de har fått mot både Forward och Vasalund mycket på grund av röda korten. Umeå är starka försvarsmässigt och båda lagen kan varandra väl. Således blir det inte direkt några överraskningar. Med TG:s skrala offensiv som gjort 3 mål tror jag Umeå FC inte får så mycket att göra i försvaret och ska kunna hjälpa Mujunen att hålla nollan.

Spel: Umeå FC hålla nollan till 2.10 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip