Det är en klasskillnaden mellan Tenerife och Alaves när lagen möts på Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez, i den spanska andradivisionen Segunda Division. Tenerife har näsan precis ovanför vattenytan, med bara två poäg ner till bottenzonen. Alaves är trean i tabellen - med lika många poäng som Burgos och Las Palmas ovanför dem. Dock sämre målskillnad. Ändå har marknaden valt Tenerife, trots en usel form, som favoriter i matchen. Oddset på en rak Alaves seger är för högt för att inte testas.

Tränaren Luis Miguel Ramis kommer att få det svårt att hålla Tenerife kvar i La Liga 2. Läget är ännu inte kritiskt. Däremot är det en formsvacka som laget har kommit in i. Efter att ha tagit två raka segrar över Burgos och Huesca har det blivit nederlag två gånger om mot Las Palmas och Real Oviedo. Sist klev Tenerife av planen mållösa. Att hitta nätmaskorna är ett ständigt problem.

Tränaren Luis Garcia Plaza, med stor erfarenhet av spel i högsta divisionen, är på god väg att ta Alaves tillbaka till finrummet. Hälften av matcher har vunnits hittills. Laget har spelat stabilt och varit konsekventa i sitt spel. Dock åkte Alaves på sin andra förlust, efter 18 omgångar, sist när de gästade Granada. Anfallaren Xeber Alkain spelade huvudrollen då han gav laget ledningen men också blev utvisad efter en halvtimmes spel. Innan dess hade Alaves spelat tre raka ligamöten utan insläppt mål.

Då det skiljer 14 poäng mellan lagen, som håller till på olika halvor av tabellen, är det svårt att se Alaves som underdogs. Odds på en bortaseger sticker ut rejält. Jag krånglar inte till det utan lägger ett spel på att Alaves reser hem med alla tre poäng i behåll.

Speltips Tenerife - Alaves:
2. Odds 3.60 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Tenerife:
Juan Soriano, Jeremy Mellot, Nikola Sipcic, Sergio Gonzalez, Nacho Martinez, Alberto Martin Diaz, Aitor Sanz, Samuel Shashoua, Waldo Rubio, Borja Garces & Ivan Romero.

Preliminär startelva - Alaves:
Antonio Sivera, Ruben Duarte, Nikola Maras, Victor Laguardia, Nahuel Tenaglia, Jon Guridi, Carlos Benavidez, Toni Moya, Luis Rioja, Miguel De la Fuente & Jason.
---
This is the stats tab
This is the post tip