1x2-oddsen känns onyktra i den spanska andradivisionen där CD Tenerife tar emot UD Almeria på Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez. Detta då fjärdeplacerade Tenerife, med fyra poäng mindre än tabelltvåan Almeria, ses som en liten favorit till seger. I mitt tycke är inte ens toppmötet vidöppet, då Almeria är det klart bättre laget. En bra livlina erbjuds på Almeria, till bra odds.

Tenerife ligger alltså på en kvalplats i Segunda Division. Då det är nio poäng ner till sjuan Cartagena, som är utanför playoff platserna, blir det säkerligen åtminstone kval till La Liga. Formen är inte helt på topp. Bakom sig har de två förluster mot Mirandes och tabelltrean Valladolid - innan det blev en seger i den senaste omgången mot formlösa bottenlaget Gijon. Enric Gallego nätade båda målen i 2 - 1 segern och är uppe i 8 fullträffar. Bästa målskytten är anfallsyttern Elady Zorrilla, med 10 ligamål.

Almeria har sin skyttekung Umar Sadiq i toppslag, som nätade två gånger om senast mot Lugo. Det var en galen match som slutade 3 - 3. Det är ovanligt för Almeria att släppa in så många mål, med tanke på att bara Tenerife har släppt in två mål färre än dem. Almeria har inte bara nästbäst försvar. De är starkaste i den sista tredjedelen med 50 mål efter 31 omgångar. Inget lag har nätat fler än dem inför omgången. Då anfallsspelet är på topp ska de ändå ses som en klar favorit till en trepoängare.

I och med att spelbolag ändå ser Tenerife finns det råd att spela på Almeria, med en livlina om mötet skulle sluta kryss. Därmed finns det ett stort odds värde i att lägga ett spel på en Almeria seger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Tenerife seger och vinst vid en rak bortaseger till Almeria. Fint!

Speltips Tenerife - Almeria:
2 asian 0 (samma som Almeria draw no bet) - odds 2.11 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Tenerife:
Juan Soriano, Carlos Pomares, Jose Leon, Carlos Ruiz, Shaq Moore, Alex Bermejo, Aitor Sanz, Alex Corredera, Victor Mollejo, Eladio Zorrilla & Enric Gallego.

Preliminär startelva - Almeria:
Fernando Martinez, Alejandro Pozo, Rodrigo Ely, Srdjan Babic, Sergio Akieme, Cesar de la Hoz, Samu, Largie Ramazani, Arnau Puigmal, Francisco Portillo & Umar Sadiq.
---

This is the stats tab
This is the post tip