På Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez tar Tenerife emot Gijon i den spanska andradivisionen, La Liga 2. I mitt tycke är det ett öppet möte, där Tenerife inte ska vara några favoriter till att vinna matchen. Detta då Gijon är det bättre laget, med bättre spelare, samt även för att Tenerife har spelat en lång och tuff match i den spanska cupen - medan Gijon har fått vila under veckan. Formen talar också till Gijons fördel, som har tagit två segrar på de tre senaste matcher. Så Gijon har en bra chans till poäng.

Tenerife är indragna i bottenstriden i tabellen. Med en poäng ovanför Oviedo är Tenerife precis ovanför nedflyttningsstrecken. Det har endast blivit 6 segrar på de 25 spelade omgångar. I veckan spelade Tenerife i Copa del Rey mot Athletic Bilbao, där det blev 2 - 2 efter fulltid, 3 - 3 efter övertid och förlust på straffar med 2 - 4. Det var en lång match med två röda kort, två straffar och mycket energi som gick åt för Tenerifes del. Jag är övertygad om att Tenerife spelarna är riktigt slitna inför denna match.

Gijon har kammat hem 31 poäng efter 25 spelade omgångar och ligger i mitten av tabellen. Formen är fin med en seger mot Elche hemma med 1 - 0, innan det blev en 0 - 2 förlust borta mot Numancia. Senast blev det en stark 1 - 0 vinst igen mot tabellfemman Fuenlabrada, där Gijon gjorde en lysande laginsats mot ett bättre motstånd. Vinsten har gett Gijon spelarna mycket självförtroende och framförallt energi, så de kommer utvilade och taggade till denna match, med god chans att vinna den.

Då Tenerife har haft 48 timmars vila, efter en lång och jobbig cupmatch som de dessutom i slutändan förlorade, eftersom de åkte ur turneringen, blir det svårt att hitta styrkan att klara av ett sådant tufft möte på så kort tids vila. När Gijon dessutom har spelat bra på sistone och kommer till matchen med några segrar i ryggen har jag väldigt svårt att se Tenerife vinna denna match. Därmed finner jag ett värde i oddset 2.23 på att Gijon vinner matchen, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort.

Själva oddset finnes hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Tenerife:
Dani Hernandez, Luis Perez, Alberto Jimenez, Nikola Sipcic, Daniel Lasure, Suso, Luis Milla, Aitor Sanz, Matias Nahuel, Joselu & Dani Gomez.

Bekräftad startelva - Gijon:
Diego Marino, Damian Perez, Jean-Sylvain Babin, Marc Valiente, Bogdan Milovanov, Manu Garcia, Pedro Diaz, Cristian Salvador, Carlos Carmona, Uros Djurdjevic & Alvaro Vazquez.
---

This is the stats tab
This is the post tip