I den första av två semifinaler i kvalet till den spanska La Liga möts Tenerife och Las Palmas på Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez. Av någon anledning har marknaden varlt hemmalaget som favoriter till seger. Det är märkligt med tanke på att Tenerife är helt under isen. Formen är urusel. Säsongen avslutade med tre raka förluster. Annat är det hos Las Palmas, som avslutade säsongen med att vara obesegrade i elva raka ligamatcher - där de lyckades vinna samtliga de fem sista omgångar.

Tränaren Luis Miguel Ramis har ett hästjobb att göra, om hans Tenerife ska klara av att flyttas upp till den högsta divisionen. Det blev en bra säsongen i Segunda Division, där laget slutade på en femte plats i tabellen. Dock blev avslutningen minst sagt usel. Under de tre sista omgångarna fungerade ingenting. Det blev förlustmatcher mot Malaga, Eibar och Cartagena - där Tenerife släppte in två mål, per match. Framåt finns Elady Zorrilla, med 11 ligamål, i fin form. Dock är försvarspelet helt ur form.

Las Palmas ser ut att ha fått upp farten i säsongens elfte timma. Efter förlusten mot Girona i början av mars månad har laget varit omöjliga att slå. Tränaren Garcia Pimienta har byggt ett stark försvar. Framåt har Jese Rodriguez, med 11 mål, levererat. Samt den offensiva mittfältaren Jonathan Viera, som nätade sitt 13:e för säsongen, när Las Palmas avslutade säsongen med att slå Sporting Gijon med 1 - 0 på bortaplan. Innan dess blev det segrar över Real Oviedo, Alcorcon, Mirandes och Malaga. Wow!

Hos Tenerife är Alex Munoz, Andres Martin och Pablo Larrea i sjukstugan medan Javi Alonso och Samuel Shashoua är ytterst tveksamma till start. Las Palmas har fortsatta skador på Saul Coco och Enzo Loiodice. Dock inga nya frånvaron att rapportera. I mitt tycke är Las Palmas det klart bättre laget. Därmed lägger jag ett spel på en Las Palmas seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Tenerife seger och vinst vid en Las Palmas seger.

Speltips Tenerife - Las Palmas:
2 asian 0 (samma som Las Palmas draw no bet) - odds 2.15 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Tenerife:
Juan Soriano, Shaquell Moore, Nikola Sipcic, Jose Leon, Jeremy Socorro, Victor Mollejo, Michel Herrero, Aitor Sanz, Jamelli, Mario Gonzalez & Elady Zorrilla.

Preliminär startelva - Las Palmas:
Alvaro Valles, Benito, Raul Navas, Alex Suarez, Alvaro Lemos, Omenuke Mfulu, Alberto Moleiro, Jonathan Viera, Fabio Gonzalez, Roberto Gonzalez & Rafa Mujica.
---

This is the stats tab
This is the post tip