Vi närmar oss La Gran Final i Mexico med stormsteg.

4 lag kvar, alla fullt värdiga vinnare om de skulle gå hela vägen. Eller... Ja, tre "värdiga" åtminstone.

Tigres har nämligen spenderat stora pengar och värvat in bl.a ligans skyttekung för att teama ihop honom med Gignac. 5 månader senare kan man argumentera för att de förstört vanligtvis fine Nico Ibañez som knappt fått speltid senaste tiden då tränarna inte lyckats på ett framtångsrikt sätt att få in både honom och Gignac på plan samtidigt.

Tigres har under säsongen avverkat flertalet tränare, ett kvitto på att allt inte stått rätt till. Idag är det Siboldi som styr rodret, ett okej alternativ men knappast bland dem bästa i ligan. Jag vill påstå att en semifinal är det minsta man kan kräva av truppen enbart baserat på namn.

Men Tigres har sett allt annat än bra ut och deras semifinalplats har de nått mer tack vare tur än skicklighet.

Sjundeplatsen i seriespelet och uttåget i CONCACAF CL mot Leon är mer korrekta pointers på deras kvalité.

Överlägsen seriesegrare

Monterrey joggade hem serien i överlägsen stil. De "säkrade" seriesegern tidigt och kunde rotera rätt friskt med många omgångar kvar. Trots rotationen slutade de hela 6p före tvåan (17 matcher) och med ett överlägset målsaldo på +21.

Monterrey toppar också de flesta Power Ratings hos diverse sidor och har också bäst xg-resultat av alla i ligan. Det har helt enkelt varit rätt tydligt att de varit bäst av alla sedan säsongens början.

Monterrey och Tigres är från samma region och således är detta ett hett derby, mer känt som "El Clasico Regio".

Derbyn är alltid svårsiade och det är inte alltid det bästa laget vinner. Men jag tycker att Monterrey varit alldeles för bra för att sumpa detta.
När lagen möttes i serien gick Monterrey segrande med 1-0, trots bortaplan och en jämn matchbild.

Jag tror på en liknande historia idag. Det som talar för Monterrey, bortsett från det faktum att de varit klart bättre i år, är att Monterrey är dödliga när motståndarna väl vågar sätta något emot. Tigres är en storklubb och fansen förväntar sig att de dominerar matchen. Det tror jag blir till deras nackdel.

Monterrey +0 spelas till 1.95+ då jag anser att det är några punkter för högt.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip