Årets första speltips var kanske det bästa på LÄNGE. Jag pratar om reken på Tijuana i premiären.

+0.5 rekades till 2.03 och dnb till 3.25. Snappade upp informationen om att Club America skulle mönstra ett B-lag tidigt och när matchen väl skulle börja hade spelen droppat till 1.40 och 1.73. Resultatet? 0-2 förlust varav första målet släpptes in så sent som i den 89e minuten... Betting heh?

Floppen i premiären, där Tijuana förvisso skapade en hel del, följdes upp med ett lyckosamt kryss borta mot Atlas. Däremellan hann Tijuana förlora mot Nordsjällan med hela 0-5, men det ska sägas att det var typ ett juniorlag som Tijuana ställde ut på planen, så inga slutsatser dragna baserat på den matchen.

Men kollar vi på deras säsongsinledning så lutar mycket mot att Tijuana återigen får det svårt att slåss om en slutspelsplats

Presterat bättre än vad tabellen visar

Nattens motståndare är klassiska Chivas. Chivas sticker ut i Liga MX på så sätt att de endast använder sig av mexikanska spelare. Det rör sig alltså om ett liknande upplägg som Athletic Club (Bilbao) har.

I och med dessa begränsningar så varierar Chivas resultat rätt mycket från säsong till säsong. Har de en talangfull generation på gång? Har de lyckats plocka några mexikanska stjärnor?

Årets Chivas har blivit av med två tunga pjäser. Ytterbacken Chicote, som gått till mästarna Club America, och offensiva tian Alexis Vega, som gått till Toluca. Två tunga tapp, men samtidigt rör det sig om två spelare som inte varit helt fokade på Chivas det senaste halvåret och som stått för en del tvivelaktiga val (fest efter bortamatch).

På plussidan har jänkaren Cade Cowell och Chicharito kommit in. Den förstnämnde eligible då han har dubbla medborgarskap.

Jag var lite orolig för hur laget skulle se ut utan Chicote och Alexis Vega men jag tycker Chivas motbevisat mig rejält såhär långt. Förvisso saknas det lite effektivitet offensivt men rent spelmässigt såg det OERHÖRT bra ut senast borta mot starka Tigres.

Nattens match är av betydligt lättare natur och baserat på vad bägge lagen visat upp så tycker jag att vi i skrivande stund har fel favorit i matchen. Chivas +0 till 2.09 är i överkant. Nye tränaren Fernando Gago har haft en positiv impact på laget och moralen är på topp efter prestigevärvningen av Chicharito. Chicharito är förvisso inte är spelklar än men såväl supportrar som hela klubben ser värvningen redan nu som en stor framgång.

Chivas +0 @ 2.09 får sig 1u.

Jag gillar också underspelet vilket får sig en semiflat (0.5u) till 1.73. Bägge spelen tagna hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip