Ett speltips som går emot regerande mästarna Club America? Jorå!

Missförstå mig inte, Club America är Mexicos just nu bästa lag.
De vann senast på ett oerhört imponerande sätt där de vann både seriespelet och slutspelet i överlägsen stil. De hann dessutom slå ett, förvisso reservbetonat, Barcelona i en träningsmatch så sent som 2 dagar innan julafton.

Men ligatitel, firande och träningsmatch mot Barcelona innebär trötta spelare och det är också därför hela truppen gick på en välförtjänat ledighet strax därefter. Uppsamling för en del av truppen skedde 3 januari medan dem mer ordinarie spelarna samlas den 10 januari. Försäsongsmatcher hittills? 0!

Bland spelarna som ansluter sent hittar vi ligans creme de la creme. Jag tänker främst på Quiñones, Diego Valdes, Henry Martin, Fidalgo, Malagon och Jonathan dos Santos. Spelare som gått in i vilket annat lag som helst.

Det innenär också att vi kommer att se ett rejält reservbetonat Club America i premiären. Club America verkar också ha en träningsmatch mot River Plate inbokad den 20/1 och det är rätt vanligt att mexikanska lag värdesätter dessa matcher högt.

Träffar Tijuana äntligen rätt?

Motståndet i premiären stavas Tijuana, även kallat Xolos i folkmun.

Tijuana leds av tidigare landslagstränaren Miguel Herrera och sitter på en på pappret helt okej trupp. Men trots en kompetent tränare, som förvisso inte suttit vid rodret ett år ens, och en kompetent trupp så slutade Tijuana på en 13e-plats av 17 möjliga. De avslutade dock säsongen bättre än de började med bl.a. 5 vinster på dem 6 sista hemmamatcherna, vilket inger lite hopp inför 2024.

Miguel Herrera satsar på kontinuitet inför den här säsongen och har därför legat lågt på marknaden bortsett från värvningen av Zuñiga. Zuñiga, som kommer senast från svaga Queretaro där han ändå mäktade med 6 mål på 9 starter, har imponerat under försäsongen och visat att målformen (föhoppningsvis) kommer att hålla i sig.

De har haft en lång försäsong (10 december) och gjort det okej på dem matcherna de spelade (2-2 Santos Laguna, 3-1 Necaxa).

Tijuanas konstgräs är inte det underlaget man vill inleda säsongen med och jag tror att Club America får det svårare än vad oddsen förtäljer.

Tijuan +0.5 spelas med 0.75 units till 2.03 medan draw no bet får sig 0.25u till 3.25. Bägge hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip