Speltips: Maccabi Haifa rak seger på bortaplan till fina 2.45 hos bet365.
—-
Sheriff Tiraspol tar emot Maccabi Haifa i det första mötet av två i detta CL-kval. Sheriff får fördelen att börja på hemmaplan och den behöver man ta tillvara på, då man kliver in som underdogs i detta dubbelmöte.

Hemmalaget som hemmahör i Moldavien vann den inhemska ligan föregående säsong och är likt många andra, till exempel Maccabi Haifa, under uppehåll. Man har dock bara cirka två veckor kvar till säsongsstart, och har redan tagit sig vidare från den första rundan i CL-kvalet när man slog ut Farul Constanta från Rumänien. Det tog dock ända till förlängning innan man lyckades peta in både en och två bollar och ta sig vidare.

Maccabi Haifa spelade Champions League-fotboll så sent som föregående upplaga där man åkte på ganska duktig med pisk i en grupp innehållande PSG, Benfica och Juventus. Tre poäng lyckades man trots allt ta i det gruppspelet när man besegrade Juventus på hemmaplan med 2-0.
Det blev även ligaseger för Haifa, vilket gör att man nu kvalar till CL återigen. Liksom Sheriff har man tagit sig förbi en runda i kvalet redan, där man slog ut Hamrun Spartans från Malta med 6-1 totalt.

Rutin och spelvärde finns hos bortalaget

I min bok är Maccabi Haifa ganska tydliga favoriter, kanske ännu lite mer än vad oddssättarna anser. Förutsättningarna för de båda lagen är ganska lika i och med att båda lagen är i uppehåll. Haifa har dock spelat en supercup-final som man vann och bärgade säsongens första titel, vilket ger ytterligare momentum in till detta kvalmöte.

Jag anser att Haifa, sett till rutin i dessa sammanhang och till klass, bör ta hem det här dubbelmötet ganska bekvämt till slut. Sheriff är absolut inget blåbärsgäng, men att man hade så pass stora problem redan i förra kvalrundan får mig att tvivla.

Jag väljer att spela Maccabi Haifa rak seger på bortaplan till fina 2.45 hos bet365. Vi håller en tumme för Haifa, och en tumme för Daniel Sundgren!
This is the stats tab
This is the post tip