Speltips: Tjeckien -1 asian @ 1,79 - Expekt

Nordmakedonien är sista sparringpartner till Tjeckien innan det bär av några mil norrut för EM-match mot Portugal. 

Få som talar om Tjeckien innan turneringen. Kom tvåa i sin kvalgrupp bakom Albanien men före Polen. Hade även Moldavien bara fem poäng bakom sig. Så det var bara jumbon Färöarna som inte hade något med avancemang att göra i gruppen. Att det var så pass jämnt i gruppen kan tyda på att motståndarna var bra eller svaga. Det är något vi kommer få svar på i premiären, då Portugal väntar för tjeckerna. På förhand ser de flesta en kamp mellan Tjeckien och Turkiet om andraplatsen, även om inte Georgien ska underskattas under Willy Sagnols ledning.

Följde upp de fina resultaten i Mars då Norge och Armenien besegrades med 2-1 och krossade Malta med 7-1 i fredags. Sex olika målskyttar var mumma för den så här långt hundra procentige förbundskapten Ivan Hasek. Då valde man ändå att inleda med Tomas Chory och Mojmir Chytil på topp. Jan Kutch och Leverkusen-duon Adam Hlozek / Patrik Schick behövde inte ens byta om. 

Matěj Kovář och Vítězslav Jaroš fick var sin halvlek mellan stolparna mot Malta och det lutar väl åt att det blir Kovář som vaktar buren i EM. Under kvalet var det många om budet men Aleš Mandous och Jiří Pavlenka finns ej med i truppen. Jindřich Staněk som tog vantarna under senare delen av kvalet är dock fortfarande med i racet om att vakta buren i EM och gjorde en stabil insats i Mars mot Norge. 

Känns som att Tjeckien har framtiden för sig då bara är backparet Vladimir Coufal & Tomas Holes som passerat 30.       

Normalt vinner Tjeckien med ett par bollar

Nordmakedonien hade som väntat inte så mycket att sätta emot senast när de träningslandskampade mot Kroatien på bortaplan. Släppte tidigt in en frispark och fick sedan 0-2 i baken precis före halvtid. Förbundskapten Blagoja Milevski gjorde några byten i andra, men varken Darko Churlinov eller Milan Ristovski kunde störa Kroatiens backlinje nämnvärt. Då kändes Aleksandar Trajkovski (som startade på topp med Bojan Miovski) klart farligare och vi tror dom får fortsatt förtroende offensivt här. 

Finns inte supermycket bakom den ordinarie elvan och även om det är träningsmatch så känns det som Milevski vill inleda med ett starkt lag för att sedan byta efterhand. 

Motherwell-debutanten Davor Zdravkovski hoppas så klart på speltid och även danska Hvidovre-duon Ahmed Iljazovski och irim Qamili som tillsammans bara har fem landskamper vill plussa på i landslagskolumnen.  

Precis som mot Kroatien så saknas Enis Bardhi och Ilija Nestorovski. Har inte heller Stefan Ristovski eller Arijan Ademi att tillgå då de har avslutat landslagskarriärerna. Så fyra spelare som Milevski gärna sett på planen kommer ej att medverka här. 

Tjeckien är ett starkt hemmalag medan Nordmakedonien brukar ha det tung på bortaplan. Nu är det sista matchen innan EM för Tjeckien som så klart inte vill åka på skador men bör ändå kunna bärga en seger här. Med rätt inställning så vinner hemmalaget med ett par bollar, men spelet vi väljer är insatsen åter om det inte blir kross.

Spelet sitter om Tjeckien vinner med minst två mål. Blir det seger med ett mål får vi insatsen tillbaka. Oavgjort eller förlust för Tjeckien innebär förlust för oss.       

This is the stats tab
This is the post tip