Portugal är fortsatt på jakt efter en slutspelsbiljett i Nations League när de gästar Tjeckien på Sinobo Stadium. Efter fyra omgångar ligger Portugal på en andra plats och har en poäng upp till tabellettan Spanien. Tjeckien är trean i tabellen, med ett par mindre bra insatser bakom sig. Båda nationer har en hel del att spela för. Dock är portugiserna ett helt nummer större.

Tjeckien, som slogs ut i VM playoffen av Sverige, inledde gruppspelet i Nations Leagu med att ta fyra poäng efter två omgångar. Starkt! Därefter har det blivit två raka 0 - 2 förluster - mot just Portugal och senast Spanien. Trots att Adam Hlozek och Patrik Schick finns bland deras anfallsalternativ har det varit svårt att hitta nätmaskorna mot de bättre nationer. När de gästade Portugal på Estadio Jose Alvalade fick Tjeckien till endast ett skott på mål och hade stora bekymmer med att skapa något vasst framåt.

Det hade inte Portugal, som nätade två gånger om, inom fem minuter, genom Joao Cancelo och Goncalo Guedes. Det fanns bud på betydligt fler mål, i ett möte som Portugal helt ägde. I gruppspelet har Portugal gjort det bra, bortsett från senast då det blev en förlust i Schweiz. En revanschlust finns därmed, i en trupp som behöver ta en seger för att kunna fajtas vidare i gruppen. Allt fokus ligger på Nations League innan det är dags för VM i Qatar i november - där Uruguay, Ghana och Sydkorea väntar i gruppen.

Då Portugal har en bättre spelare på samtliga positioner väntas de återigen segra mot Tjeckien. Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Portugal tar alla tre poäng i denna landskamp och fortsätter pressa Spanien i toppen av tabellen.

Speltips Tjeckien - Portugal:
2. Odds 1.79 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Tjeckien:
Tomas Vaclik, David Zima, Jakub Brabec, Vaclav Jemelka, Vladimir Coufal, Alex Kral, Tomas Soucek, Jaroslav Zeleny, Vaclav Cerny, Patrik Schick & Adam Hlozek.

Preliminär startelva - Portugal:
Rui Patricio, Diogo Dalot, Ruben Dias, Danilo Pereira, Nuno Mendes, Ruben Neves, William Carvalho, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo & Rafael Leao.
---

This is the stats tab
This is the post tip