Speltips: Tjeckien över 12,5 skott i matchen @ 1,77 - X3000 -

Sista gruppspelsmatchen i EMs F-grupp där Portugal redan lagt beslag på förstaplatsen och det mesta talar för att det är Tjeckien och Turkiet som här gör upp om andraplatsen.

Tjeckien var en outsider i detta EM men har så här långt inte fått med sig behövliga poäng. Att man föll med 1-2 i premiären mot Portugal är väl inget att orda om men bara 1-1 i andra matchen mot Georgien (trots över 3 i xG) gör att de satt sig i en knivig situation inför denna sista omgång. Måste här gå för vinst, då ett kryss (och totalt två poäng) ej kommer räcka för att ta sig till nästa runda.

Har väl inte haft det bästa flytet så här långt då det i Portugal-matchen var ett självmål och ett övertidsmål som gav Portugal tre poäng. Mot Georgien fick man ett mål bortdömt av VAR plus en straff mot sig. Borde haft en straff med sig mot Georgien.

Stjärnanfallaren Patrik Schick klev av senast med 20 minuter kvar med skadekänning men lär starta här så länge det är möjligt. Bör få klubblagspolaren Adam Hložek och någon av Václav Černý / Mojmír Chytil som arbetskamrater på topp då Ivan Hasek behöver köra en offensiv uppställning för att ta chansen till vinst både för lagets del och sin egen om han vill behålla jobbet som förbundskapten.

Målvaktsposten, backlinjen och mittfältet ser ut att bestå från förra matchen och det känns väl rätt att starta så för att sedan byta in David Douděra, Ondřej Lingr och Jan Kuchta när / om det behövs.

Tjeckien har laddat bössan

Turkiet gjorde jobbet i första matchen mot orutinerade Georgien och vann med 3-1. Såg dock bleka ut mot Portugal och föll med 0-3. Hade ett par fina chanser framåt att spräcka nollan men bakåt var det stundtals virrigt, speciellt när Samet Akaydin rullade in bollen i egen kasse helt ohotad efter ett missförstånd med målis Altay Bayındır.

Hela försvarslinjen inklusive burväktare Bayındır var inte godkända och tror förbundskapten Vincenzo Montella kommer förändra.

Förstekeeper Mert Günok kände av ett ont knä senast men om han är i skaplig form här så lär han vakta målet. Mert Müldür och Merih Demiral kan komma att ta plats i backlinjen då Samet Akaydin känner av skada (och var rätt kass i senaste matchen) medan Abdulkerim Bardakci är avstängd efter plockat gult kort i båda tidigare gruppspelsmatcher.

Även på mitten kan det bli skifte. İsmail Yüksek, Yusuf Yazici och unge shooting star Arda Güler är alla alternativ för Montella. På topp får nog Barış Alper Yılmaz fortsatt förtroende och håller rutinerade Cenk Tosun på bänken.

Att förutse ett resultat i denna kamp är inte lätt och oddsen för 1X2 är jämt fördelade hos de flesta bolag. Har i stället fastnat för ett skottspel.

Tjeckien behöver gå framåt och för att göra mål behöver man skjuta. Fick iväg 26 skott mot Georgien och även i kvalet och träningsmatcherna inför mästerskapet var det ett skottvilligt Tjeckien vi såg. 23 skott mot Nordmakedonien, 21 mot Malta, 17 mot Armenien. Nu är dessa lag så klart ett par snäpp sämre än Turkiet men även mot bättre lag som Norge (13), Polen (15) och Albanien (13) har man fixat linan.

Matchen mot Portugal blev det bara 5 målchanser men det är ett av världens bästa försvar så den läggs inte så mycket vikt vid. Här bör linan på över 12,5 skott under matchen infrias på 90 minuter + stopptid.

Även funnit ett par spelvärda lir att jobba in under matchen med ett par TV-pengar:

Kerem Aktürkoğlu över 0,5 skott på mål @ 1,83 - bet365 - Fått iväg minst ett skott på mål i sina tre senaste landskamper. Dock värt att invänta startelvorna för att se så han verkligen startar. Även om han gjorde mål i första matchen efter sex minuters inhopp.

Hakan Çalhanoğlu över 1,5 fouls i matchen @ 2,45 - X3000 - Fått två fouls mot sig i de två inledande matcherna och kommer även här att kriga på i mittriket och fast han i grunden är en tekniker, så kan han även spela tufft och dra på sig frisparkar.

Huvudspelet sitter om Tjeckien skjuter minst 13 skott under matchen.

This is the stats tab
This is the post tip