Speltips: Under 2,5 mål i matchen till 1.65 hos bet365.
—-
Kazakstanska Tobol Kostanay tar emot finländska Honka i första rundan av kvalet till Conference League.

Tobol har, gentemot föregående säsong, haft en betydligt mycket knackigare start på den här säsongen. Man ligger efter fjorton spelade matcher på en sjätteplats i den Kazakstanska ligan. Självklart inte någon kris, men bättre än så hade man nog hoppats på efter deras fina fjolår.

Honka har, likt Tobol, haft en halvdan säsong hittills. Man ligger på femteplats i finska ligan efter sexton spelade matcher, och slåss nu om att ta sig vidare till det ”positiva” slutspelet i Finland dit topp sex går.

Ett jämnt dubbelmötet väntar

Av de siffror och den statistik jag har kunnat läsa mig till är Tobol inte det laget som bjuder upp till några hejdundrande tillställningar. Man har nu tre raka segrar i ryggen, där samtliga matcher slutat 1-0. Endast två av lagets tio senaste matcher har gått över 2,5 måls linan.

Honka får ses som ett något målgladare lag, men inte heller där virvlar det av mål. Två av lagets sex senaste matcher har gått över samma lina som nämndes tidigare.

I ett dubbelmöte som jag tror kan bli jämnt, tror jag inte något av lagen vill gå bort sig i det första mötet. Den största pressen ligger trots allt på Tobol, då hemmaplan innebär att man någonstans ändå vill få med sig ett fördelaktigt resultat till bortamötet i Finland. Men som jag nämnde tidigare är det inget lag vara offensiv sprudlar, och jag tror inte vi kommer få se det här heller.

Jag ser framför mig ett ganska lamslaget och trist möte där båda lagen är relativt nöjda med ett resultat som gör att det lever hela vägen, vilket gör att båda lagen kanske hellre försvarar ett resultat mer än att gå för ett bättre.

Jag väljer därför att spela under 2,5 mål i matchen till 1.65 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip