Speltips: Ö 2.5 mål + Båda lagen gör mål (Betbuilder) @ 1.83, bet365 .
----
Intressant "tidig" match i Mexico mellan två lag som har siktet inställt på slutspelet.

Toluca har varit på resande fot och har "bara" hunnit spela hemma en gång under 2024 fyra omgångar in i Clausuran. Tuff start med många resor, men också passande nog mot överkomligt motstånd. Tre av dem fyra lagen som Toluca ställts mot är potentiella "bottenlag" och således har man ändå kunnat kräva en del Toluca-poäng under säsongsinledningen.

Tolucas första förlust kom i den senaste ligamatchen, i samband med säsongens dittills tuffaste match. 2-3 blev slutsiffrorna borta mot ett Chivas på uppgång efter en helt okej prestation från Tolucas sida i en match som hade allt.

Kikar vi på Tolucas svagheter så är det försvaret. Eftersom laget spelar såpass offensivt lutat så släpper de också till många chanser, oavsett kvalité på motståndet, och då det inatt rör sig om ett motstånd som skapar mycket framåt så räknar jag med en chansrik match.

Leon in transition?

Leon hade ifjol ett lyckosamt år då de lyckades ta hem CONCACAF Champions League. Leons numera ex-tränare Nicolas Larcamon hade en stor del i framgången, men han finns alltså inte kvar längre efter Leons flopp i klubblags-VM. Leon har dock en historia, under modern tid, av duktiga och up and coming tränare. Valet föll på Jorge Pava, en uruguayansk ex-spelare och numera tränare som regisserade ett historisk 2023 för Liverpool de Montevideo, ett år som slutade med klubbens allra första ligatitel någonsin. Stort!

Valet av Pava är ett bra sådant, men tränarbytet efter Aperturan var givetvis inte optimal då Leon precis blivit inkörd i Larcamons taktiker.

Säsongsinledningen har inte varit det Leon hoppats på men 1-1-1 sett till motstånd är helt okej, även om spelet på plan förtjänat ett bättre resultat, framförallt senast mot Mazatlan.

Akilleshälen i år är målvakten Cota som verkar passerat sitt bäst före datum. Han har stått för några rejäla blunders vilka har spridit en osäkerhet i försvarslinjen.

Jag har stora förväntningar på matchen och räknar med en del mål. En vanlig dag hade jag kanske backat Leon, men då Cota sett så oerhört osäker ut i målet så väljer jag att spela 1 unit på: Båda lagen gör mål + Över 2.5 mål till 1.83 med Bet365s betbuilder.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip