Los Diablos Rojos (Red Devils), eller Toluca om man så vill, har gjort en respektabel säsong hittills. En sjundeplats, som de just nu innehar, innebär kval till playoffen, och det med marginal. En trolig målsättning är just att nå kvalet då de inte riktigt har det som krävs för att sluta topp 4, men ligger inte heller långt därefter.

Tolucas USP är hemmaspelet. De har vunnit samtliga hemmamatcher hittills och är således det starkaste hemmalaget i årets Liga MX. De har däremot förlorat en hemmamatch i år och det kom mot Costa Ricas bästa lag Herediano. Det skall dock poängteras att de roterade en del i den matchen och att de tog ut segern i förskott då de hade vunnit match 1 på bortaplan.

Så varför är man så bra hemma? Utöver fanatiska supportrar så spelar man också sina hemmamatcher på 2600+ meters höjd på Mexikos högst belägna fotbollsstadium. Det finns ett par andra lag som spelar på höjd, men Tolucas ligger strax över FIFAs rekommenderade gräns och min uppfattning är att det blir ett jäkla hopp när det kommer till hur tungt det är att spela på exempelvis 2000 meters höjd kontra 2500+, kanske också därför FIFA dragit sin gräns där någonstans.

Soppatorsk?

Gästerna Pumas gjorde det bra i Aperturan och började Clausuran i samma anda. Men ju längre säsongen gått desto sämre ser de ut. Det är svårt att sätta fingret på varför det blivit så, men jag ska ge det ett försök.

Pumas sålde inför säsongen sin skyttekung. Han ersattes med en smart värvning av Monterreys historiska skyttekung Funes Mori, allt gott? Njae, Funes Mori åkte på en tung skada tidigt på säsongen och ledningens största misstag var att inte ersätta honom. Guillermo Martinez har gjort det bra i hans frånvaro, men det är inte en spelare som avgör matcher på egen hand.

Vidare så har också Cesar Huerta hamnat i en rejäl svacka. Chino Huerta har annars varit deras MVP. En kreativ dribbler som slår bra inlägg och passningar, en spelare som alltså vanligtvis sätter sina lagkamrater i bra lägen. Med honom i dålig form, och stundtals bänkad, så ser offensiven sämre ut än vad den brukar.

Vi ska inte räkna ut Pumas, för de lär absolut nå kvalet till playoffen. De är också fortsatt ett ruggigt svårslaget lag på sin hemmaplan. Men det är bortaspelet som sett direkt dåligt ut och bortsett från 2-2 borta mot ett formsvagt Tigres så har bortaprestationerna lämnat en del övrigt att önska. Pumas har rentav varit utspelade i många av dessa matcher.

Betting är ibland inte svårare än att man backar seriens starkaste hemmalag mot ett erkänt svagt bortalag, och det är just det vi gör här. Det ska också sägas att Pumas saknar mittbacken Magallan, vilket får ses som ett tungt tapp då Magallan vanligtvis är dunderordinarie.

Toluca spelas till 1.87 med 1 unit hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip