I Derby della Mole, på Stadio Olimpico di Torino är det klasskillnad mellan Torino FC och stormakten Juventus. Det har varit en positiv inledning på säsongen för Torino, som efter sex omgångar befinner sig i mitten av tabellen. De är obesegrade i fyra raka Serie A möten. Juventus har en längre sträcka på fem obesegrade matcher, i alla tävlingar, där det senast blev seger mot de regerande Champions League mästarna. Med tre raka segrar i ryggen har Juventus hittat formen som ska räcka väl mot Torino.

Efter att ha förlorat de två inledande ligamöten har Torino ryckt upp sig. Det har blivit segrar över tabelljumbon Salernitana och Sassuolo, samt två kryssmatcher mot Lazio och Venezia. Torino var på väg mot en seger mot Venezia senast men försvararen Koffi Djidji drog på sig ett rött kort och en straff med kvarten kvar. Mattia Aramu kvitterade för nykomlingar och besvikna Torino spelare fick nöja sig med en poäng. Stjärnanfallaren Andrea Belotti är fortsatt skadad och ett stort avbräck fram i banan.

Juventus försvaret hyllas i media med fraser som defensivt mästarverk efter att ha nollan Chelsea i Champions League i vecka. Med det menas att Juventus inte lät Chelsea skjuta ett enda skott på mål. Federico Chiesa gjorde matchens enda mål för Juventus. Sedan tidigare har Juventus slagit Malmö FF med 3 - 0. Lika bra har det inte gått i Serie A inledningsvis. Dock har Juve vaknat till liv och tagit två raka 3 - 2 segrar över Spezia och Sampdoria. Dejan Kulusevski har deltagit i samtliga matcher.

Det är ingen överraskning att Juventus har en plusstatistik på alla sätt och vis över Torino. Juventus har bara förlorat en av de 30 senaste derbymöten. Vidare har Juventus hållit nollan i 62% av alla möten på Stadio Olimpico di Torino, sedan millennium och nätat i snitt två gånger per match. Trots offensiva avbräck på Alvaro Morata och Paulo Dybala fick det en enorm kvalité och skicklighet i anfallaren Moise Kean, Federico Chiesa och Dejan Kulusevski, med Federico Bernardeschi som en "falsk nia".

Trots att Torino har varit starka i defensiven så väntar en extremt tuff uppgift när formstarka Juventus, som inte behöver resa långt efter Champions League mötet, svänger förbi. Därmed blir det ett spel på en rak Juventus seger i Derby della Mole.

Speltips Torino - Juventus:
2 - odds 1.89 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Torino:
Vanja Milinkovic-Savic, Alessandro Buongiorno, Ricardo Rodriguez, Gleison Bremer, Wilfried Singo, Tommaso Pobega, Rolando Mandragora, Ola Aina, Karol Linetty, Josip Brekalo & Antonio Sanabria.

Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Juan Cuadrado, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Alex Sandro, Rodrigo Bentancur, Manuel Locatelli, Weston McKennie, Federico Chiesa, Moise Kean & Dejan Kulusevski.
---

This is the stats tab
This is the post tip