Formen
O, F, V, V, F

Lazio - Bologna 1-2

Jämnt på förhand

Torino är ett väldigt formstarkt och svårlslaget lag just nu. Man har bara torskat en av sina elva senaste matcher i ligaspelet och på hemmaplan endast en förlust på tolv matcher med 14-6 i målskillnad. Imponerande! Torino kommer senast från en 2-0-seger mot Lecce där Bellanova och Zapata stod för matchens mål i den andra halvleken. Tränare Juric har ett rätt så spännande lag i mina ögon. Många bolltrygga och löpstarka spelare som uppenbarligen trivs ihop. En seger här skulle innebära att man går om Lazio och tar rygg på Roma som ligger sexa på den sista Europaplatsen. Så Torino kan gå ut och spela med motivation och utan större press på sig.

Lazio gjorde en av säsongens bästa halvlekar hemma mot Bologna nu senast men man lyckades ändå inte förvalta det och torskade matchen med 1-2. Detta efter att ha slagit Bayern München med 1-0 i Champions League. Ett Bayern som drog på sig rött kort och där Lazio känner att man borde ha utnyttjat det bättre och gjort fler mål. I Tyskland blir det förstås väldigt tufft även om man har en ledning med sig från mötet i Rom. Lazio har Patric skadad medan Romagnoli är åter från avstängning. Även Zaccagni och Rovella ser ut att missa matchen. Torino saknar Buongiorno, Rodriguez och Schuurs till matchen.

Viktiga poäng på spel för båda lagen. Det finns en risk att Lazio är mer slitet och dessutom har en del tankar på Bayern bästa vecka även om det är gott om dagar att återhämta sig däremellan. Jag tror på en match där båda lagens defensiva spel överträffar deras offensiv. Samtidigt tycker jag att Lazio i grund och botten är det lite vassare laget med den högre högstanivån.

SPELTIPS
Jag spelar Lazio draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 2.16 hos Betinia (2/5 units)