Speltips: Tottenham - Ajax

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2019-04-30 21:00
Land: England
Liga: Champions League
Odds: 1.88
Tips: Under 2,5 mål
Under 2,5 mål blir mitt spel i Spurs-Ajax.

Äntligen semifinaldags i CL. Mycket har sagts om hur oväntat det är att de här bägge lagen är kvar såhär djupt i turneringen, men visst är det kul. Spurs VAR-succé mot Man City och överkörning av Dortmund tog laget hit. Ajax har som sagt mycket rättvist avfärdat både Real Madrid och Juventus på vägen hit.

Spurs går en tuff kamp om CL-platserna i ligaspelet och matchade bästa laget så sent som i lördags mot West Ham. Förlorade där och såg rätt sega ut, vilket är oroväckande för deras del inför den här matchen. Dras ju också med blytunga offensiva avbräck i Kane (skadad) och Son (avstängd). Även Winks är skadad, vilket gör att det centrala mittfältet kommer ha en rätt defensiv balans. Frågetecken på Sissoko och Vertonghen:

Tänkbart lag:
Lloris; Trippier, Alderweireld, Sánchez, Rose; Dier, Wanyama, Eriksen; Alli, Lucas; Llorente

Med tanke på att det här är första matchen i ett dubbelmöte och att Spurs har riktigt tunga offensiva avbräck tror jag Pochettino kommer prioritera defensiven. Viktigt att framför allt försöka hålla nollan. Oavsett slutresultat gör en hållen nolla att Spurs har bra chanser tillavancemang nästa vecka - att kunna kontra med Son i spetsen är inte det sämsta vapnet...

Ajax fick ledigt i helgen och har därmed kunnat fokusera på den här matchen i en vecka. Mot både Real Madrid och Juventus inledde laget på hemmaplan, så det blir intressant att se om laget är mer försiktigt och defensivt den här gången. Var väldigt offensiva i sina hemmamatcher (och är ett offensivt lagt lag för all del), vilket är en sak. I returerna var de piskade att vinna borta mot Real Madrid och "slå" 1-1 mot Juventus - vllket öppnade för en offensiv all in-approach även där. Jag tror det kan bli så att de är något mer försiktiga här faktiskt. Ajax vet att de är oerhört starka hemma och behöver inte jaga något resultat här.

Bra truppläge. Tänkbart lag:
Onana; Tagliafico, Blind, De Ligt, Mazraoui; De Jong, Van de Beek, Schöne; Neres, Tadić, Ziyech

Två lag som har en del respekt för varandra. Men med tanke på att det är första matchen av två tror jag det blir lite mer försiktigt. Att Spurs har två blytunga offensiva avbräck gör att jag tror de kommer få svårt att hota på ett spetsigt sätt. Håller Spurs försvarsspel rätt så högt när de väl vill stänga till. Ajax försvar är också bra - höll Juventus på låga xG-tal och inte heller Real Madrid skapade överdrivet mycket. Tror inte något lag gör två mål här.

Speltips: Under 2,5 mål - 1.88 Unibet, LeoVegas, 888sport
  Tottenham - Ajax
Spela på Speltips Tottenham - Ajax
Polsater - 30 April 2019 - 08:45
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Franciskus - 2019-04-30 13:14

Idag firar vi Carl-Gustaf. Han leve, hurra, hurra, hurra. Grattis Gurra.

Franciskus - 2019-04-30 12:40

Håller inte med alls! Varför ska Ajax ändra på ett vinnande koncept? Man har visat att man prioriterar offensivenen både på hemmaplan och borta, och det finns ingen anledning att bli fega nu. Man utnyttjar sina spetskvaliteter på bästa möjliga sätt och då är det bara dumt att börja tänka i destruktiva och defensiva tankar. Tycker det istället finns spelvärde i över 1,5 mål på Ajax. Närmare 3 ggr är bra betalt. Man har 33 SOT( på 6 bortaplansmöten) i CL. I närheten av 40% chans att man löser 2 mål ikväll. Man har fixat det i 3 av 6 CL. Dessutom mot starkare försvar än Tottenham förfogar över.

KennethK - 2019-04-30 10:54

Varför skulle Ajax frångå sitt spelsätt och bli försiktiga i kväll? De har ju slagit Real Madrid och Juventus med 4-1 och 2-1 på bortaplan. Det var inte ens så att Ajax slog av på takten vid 1-1 borta mot Juve. Deras chanser ökar markant om de gör mål och jag har svårt att se en mer defensiv inställning än normalfallet. Aja, i kväll får vi svaret!


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Garin - Chardy
Tennis - ATP Båstad - Över 22,5
1.90
19:00  AIK - Ararat
Fotboll - CL-kval - 1 vinna + hålla nollan
1.98
20:00  Piast Gliwice - BATE Borisov
Fotboll - CL-kval - 1
2.00
21:00  Tunisien - Nigeria
Fotboll - Afrikanska mästerskapen - Över 3,5 kort
1.85
16:30  Kairat Almaty - Siroki Brijeg
Fotboll - EL-kval - BLGM
2.20
20:45  Ballymena - Malmö FF
Fotboll - EL-kval - Under 4,5 mål
1.80
21:00  Senegal - Algeriet
Fotboll - Afrikanska mästerskapet - Algeriet vinner trofén
1.95
  Rekatochklart Poolspel Insats
19:00  Europatipset ons 17/7 144 / 864 kr

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming