Tottenham och Arsenal gör upp i ett hett derby.
Mitt speltips: Rak seger för Tottenham. Bethard eller Nordicbet .

Mycket på spel här i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen som ger CL-spel. Det återstår tre omgångar och Arsenal går in i den här matchen fyra poäng före Tottenham. Det gör att Arsenal har tre sätt att säkra fjärdeplatsen:
- Seger här och saken är biff.
- Förlust här och de har fortfarande ett poäng till godo - vinner de övriga två matcher så är saken biff.
- Förlorar de mot Spurs och tappar poäng i en match till finns en minichans att de ändå kan klara sig. Det förutsätter dock att Tottenham tappar poäng i sina matcher, vilket är osannolikt då de möter Burnley + Norwich.

Vid kryss är Arsenal alltså fortfarande fyra poäng före, i ett sånt scenario behövs bara en seger på två matcher för att lösa CL-platsen. Så vid eventuellt likaläge bara måste Spurs gambla för att ta segern. För deras del är en poäng väldigt lite värt här. Så jag tror krysset är lite halvdött som slutresultat, därför väljer jag raka ettan snarare än någon DNB/-0.25-variant.

Unga Arsenal gör en bra säsong med sina mått mätt och sett till förväntningarna inför säsongen. Tycker dock alltjämt att prestationerna försämrats sedan Tierney och Partey skadades. Truppen är väldigt tunn och det är två nyckelspelare. Nu har visserligen resultaten varit bra och de har slagit såväl Chelsea som Man United utan dessa. Men hade lite medstuds i bägge de matcherna tycker jag. Annars inga jättebra insatser mot West Ham + Leeds senast trots segrar.

Tottenham blandar och ger också. Men fronttrion med Kane, Son och Kulusevski är magiskt bra tycker jag. Samtliga har matchvinnaregenskaper. Tycker också Romero gjort det bra som en galen mittbacksgeneral. Haft det rätt lätt på hemmaplan mot Arsenal senaste säsongerna med tre raka segrar. Var väldigt länge sedan Gunners vann i bortaderbyt. Arenan kommer koka här på torsdagskvällen och jag tror ett furiöst Tottenham kommer sätta det här unga Arsenallaget under stor press.

För mig har Tottenham de bättre individuella spetsspelarna. Det tror jag blir avgörande här. Kan bli fjärdeplats ändå för Arsenal, men jag tror de behöver lösa det på annat sätt än i derbyt.

This is the stats tab
This is the post tip