Potters Brighton reser till London för tidiga Boxing Day-matchen mot Spurs.
Mitt speltips: Tottenham asian hcp -1. Spelet innebär att du får pengarna tillbaka om Spurs vinner med uddamålet. Lägger spelet hos SpeedyBet , FastBet eller Bethard .

Det finns helt klart argument mot Spurs:
- Son är avstängd.
- Tittar vi på de fyra senaste matcherna har laget två segrar och två förluster. Ena trepoängaren, borta mot Wolves, var väldigt tursam. Förlusterna (Man United och Chelsea) kom efter usla insatser. Så spelet har inte sett så bra ut.
- Brighton är en rätt tuff motståndare som bland annat slog Spurs med 3-0 i höstas.

Men jag tycker de faktorerna prisats in lite för mycket här. Asian -1 har i skrivande stund gått upp 30 punkter jämfört med öppningsoddset. Tycker trots allt Spurs ska vara det bättre laget och ha en lite bredare trupp än Brighton - vilket är viktigt under det här tajta schemat som gäller i Premier League kommande sju dagarna. I nuläget står Spurs i ungefär samma odds som Arsenal gjorde hemma mot Brighton under Ljungberg för ett par veckor sedan - tycker Spurs ska vara ett bättre nu än vad Arsenal var då.

Dessutom, lät lite som att Potter öppnade upp för viss rotation i den här matchen i sin presskonferense:
"We've got two games in 48 hours and we'll have to look at how we play against Tottenham."
"We've got a very hardworking group, and it's an opportunity for others to get some minutes."

Brighton har Bournemouth hemma på lördag innan de har tre vilodagar inför Chelseamatchen kommande vecka. Inte otänkbart att Potter fokuserar på att maximera förutsättningarna i hemmamatchen mot Bournemouth - en betydligt lättare uppgift än Boxing Day-uppgiften. Blir det rotation på ett par positioner är det såklart ett stort plus för Spurs. Sen tror jag, oavsett vilka som spelar, att Brightons filosofi under Potter kommer passa Tottenham rätt så bra. Tycker Tottenham är som vassast när de får ställa om i snabba anfall snarare än när de tvingas ha mycket boll. Även om Son är out finns det ett par fina kontringsspelare i laget som borde kunna utnyttja de omställningslägen som borde kunna uppstå.

Min känsla är alltjämt att potentialen i Tottenham är rätt hög även om spelet stundtals haltar. Att ta poäng borta mot topp sex-lag för lag av Brightons kaliber är inte särskilt lätt. När vi får pengarna tillbaka på uddamålsvinst för Tottenham tycker jag det känns som en bra livrem.

Speltips: Tottenham asian hcp -1 - odds 1.93 hos SpeedyBet , FastBet eller Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip