Antonio Conte och Dejan Kulusevski har bidragit starkt till att Spurs har en fin chans att ta en CL-plats. Nu väntar Brighton i London.

Senaste möten

Brighton - Tottenham 0-2
Tottenham - Brighton 3-1 (FA-cupen)

Brighton - Tottenham 1-0
Tottenham - Brighton 2-1

Premier League
4. Tottenham 31 18 3 10 56:37 57
11. Brighton 31 8 13 10 28:37 37

Spurs hemma
15 10 1 4 31:17 31

Formen
F, V, V; V, V

Senaste match
Aston Villa - Tottenham 0-4

Brighton borta
15 5 7 3 18:17 22

Formen
F, F, F, O, V

Senaste match
Arsenal - Brighton 1-2

Preliminära elvor (Whoscored)

Tottenham (3-4-3) Lloris - Romero, Dier, Davies - Royal, Bentancur, Höjbjerg, Reguilon - Kulusevski, Kane, Heung-Min

Saknar: Skipp, Tanganga, Doherty
Osäkra:

Brighton (3-5-1-1) Sanchez - Veltman, Dunk, Cucurella - Lamptey, Mwepu, Bissouma, Caicedo, Trossard - Allister - Welbeck

Saknar: Moder
Osäkra:

Brunchtidsmöte under påskhelgen mellan Tottenham och Brighton. Ni som följer Premier League vet att Antonio Conte verkligen har fått fason på Spurs och att formkurvan på slutet är imponerande. Man slog faktiskt Brighton bara för några veckor sedan med 2-0 på bortaplan och följde sedan upp med:
3-1 mot West Ham, 5-1 mot Newcastle och 4-0 senast borta mot Aston Villa. Maskineriet tuggar på i rask takt och fortsätter Spurs i den här stilen så lär det bli spel i Champions League nästa säsong.
Tottenham tar emot ett Brighton som bröt en lång trend utan seger när man (till Spursfansens glädje) skrällde borta mot Arsenal (2-1) och därmed hjälpte Spurs på traven då just Arsenal ser ut att vara den främste utmanaren om fjärdeplatsen.

Brighton och dess manager Graham Potter ligger på säker mark i tabellen. Laget har haft svårt att få till det i sista tredjedelen men har å andra sidan i regel inte släppt till så mycket bakåt heller. Särskilt på bortaplan där Brighton har starka siffror att visa upp. Endast tre förluster på 15 matcher är väldigt starkt. En målskillnad på 18-17 vittnar om dess styrka.
Jag tror att Brightons skicklighet med att hålla i bollen gör många hemmalag frustrerade på ett annat sätt än när dessa spelar på Brightons hemmaplan. Det är en egensnickrad teori men den känns ganska sann i alla fall. Brighton är ett modigt lag och som är duktiga på att få hemmalagen lite ur rytm med tanke på dess bollskicklighet. Jag tror även här att Brighton kan håller siffrorna nere, även om Spurs vinner.

SPELTIPS
Jag spelar Tottenham att vinna och under 3,5 mål i matchen till 2.20 hos Bethard (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

TV: Hela 11 miljoner i jackpot på helgens Stryktipset!




This is the stats tab
This is the post tip