Åttondelsfinal på Wembley Stadium, det första mötet av två i Champions League, mellan Tottenham och Dortmund som kommer på besök. Marknaden har Tottenham som en favorit medan jag tycker att Tottenham ska vara en klar favorit och vinna detta möte oftare än varannan gång. Dortmund har nämligen tunga avbräck på en del spelare, medan Tottenham har spelat riktigt bra i ligaspelet på sistone. Att det erbjuds en bit över dubbla pengar på en rak etta är ett alldeles för högt odds, i mitt tycke.

Tottenham har utan två av sina nyckelspelare i Harry Kane och Dele Alli ändå vunnit sina tre senaste ligamatcher. Se här:

Premier League: 10/2, 2019
Tottenham 3 - 1 Leicester

Premier League: 2/2, 2019
Tottenham 1 - 0 Newcastle

Premier League: 30/1, 2019
Tottenham 2 - 1 Watford

Offensivt har det sett stabilt ut och laget har lyckats producera mål. Harry Kane och Dele Alli är tillbaks i träningen och det är inte helt omöjligt att vi får se någon av dem i startelva eller på bänken. Oavsett så har Tottenham ett tillräckligt starkt lag för att slå Dortmund i det första mötet. På Wembley lyckas Tottenham göra mål på alla. Dortmund ska inte vara något undantag heller.

Till saken hör först och främst att Dortmund har släppt in sex mål på de två senaste matcher. Ja, den ena matchen är en cupmatch hemma mot Werner Bremen, som egentligen slutade 1 - 1 efter fulltid, men Dortmund släppte in ytterligare två mål under förlängningen. Den senaste matchen dock är en Bundesliga match hemma mot Hoffenheim, som slutade 3 - 3. Så försvaret har stora problem att hålla tätt bakåt och det kommer inte bli lättare när Dortmund får spela på bortaplan.

För det andra så ser det inget vidare ut på Dortmunds skadelista. Laget kommer till matchen utan stjärnanfallarna Paco Alcacer och Marco Reus. Reus dras med en lårskada och Alcacer har en inflammation i en axel. Dessa två är Dortmunds centrala anfallsspelare som tränaren Lucien Favre spelar med. Under ligasäsongen har Reus svarat för 13 mål och 9 framspelningar på 19 matcher och är lagets viktigaste spelare. Förutom dessa två herrar är även Julian Weigl, den centrala mittfältare, Lukasz Piszczek, högerbacken, samt Schweiziska VM-mittbacken Manuel Akanji borta (ej rest med till London).

Tottenham och Dortmund möttes i Champions League år 2017, i grupp H, där Tottenham vann båda möten.

UEFA Champions League, Grupp H: 21/11, 2017
Dortmund 1 - 2 Tottenham

UEFA Champions League, Grupp H: 13/9, 2017
Tottenham 3 - 1 Dortmund

Tottenham vet hur de ska besegra Dortmund. Tottenham har en bra form och ska här kunna fortsätta producera mål, i synnerhet när Dortmund har skador och ett försvar som släpper in på tok för många mål. Därmed ska Tottenham vara större favoriter än vad marknaden visar, så jag lägger ett spel på en rak etta i matchen, till 2,15 i odds.

Oddset 2,15 på en rak Tottenham seger finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Tottenham:
Hugo Lloris, Kieran Trippier, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Davinson Sanchez, Harry Winks, Moussa Sissoko, Christian Eriksen, Lucas Moura, Heung-Min Son & Erik Lamela.

Bekräftad startelva Dortmund:
Roman Bürki, Marcel Schmelzer, Omer Toprak, Abdou Diallo, Achraf Hakimi, Thomas Delaney, Axel Witsel, Raphael Guerreiro, Maximilian Philipp, Jadon Sancho & Mario Götze.
---

This is the stats tab
This is the post tip