Tottenham:

Tog en blytung trepoängare i Champions League när Eintracht Frankfurt besegrades med 3-2 efter en dubbelsalva från Heung-Min Son. Tottenham var det klart bättre laget, framför allt i första halvleken, men hade stora svårigheter att döda matchen, trots Frankfurts utvisning med en halvtimme kvar att spela, och slarv gjorde att matchen och siffrorna blev onödigt jämna.
Antonio Conte återgick till en 3-4-3, med Harry Kane, Richarlison och Son som anfallstrio, efter att han förra helgen gått över och testat 3-5-2 i 1-0-segern mot Brighton. Då klev Yves Bissouma, som fått knappt om speltid så här långt, in i ett tremannamittfält mot sin forna klubb, med Kane och Son som anfallsduo. Dejan Kulusevski kan vara tillbaka i truppen efter skadebekymmer till Everton, men lär nog få inleda på bänken, så frågan blir om Conte väljer att spela med en grundstruktur med tre eller två centrala mittfältare.

Emerson Royal är avstängd, Lucas Moura var tillbaka i truppen mot Frankfurt. Tottenham är trea i tabellen och har så här långt bara förlorat en match, i derbyt mot Arsenal, men trots att Conte nått bra resultat så tycker jag inte riktigt han fått spelet att riktigt stämma fullt ut ännu.

Preliminär startelva: Lloris; Lenglet, Dier, Romero; Perisic, Höjbjerg, Bentancur, Doherty; Son, Kane, Kulusevski

Everton:

Fick se sin sex matcher långa förlustfria svit brytas hemma mot Manchester United förra helgen. Everton tog ledningen direkt i matchinledningen, med Alex Iwobis vackra mål, men var i övrigt det klart sämre laget i den matchen. United vände på matchen innan den första halvlekens slut och trots ett försök till forcering i matchens slutskede kom Everton aldrig riktigt nära.

Glädjande för Frank Lampard var att Dominic Calvert-Lewin gjorde comeback efter skadefrånvaro. Även om Calvert-Lewin inte lär vara redo för spel från start här så är han ett välbehövligt tillskott att kunna kasta in i den andra halvleken.

Jag var förra veckan inne på att Everton släpper till betydligt fler chanser än vad som återspeglas i målkolumnen och överpresterar sitt xG, där Jordan Pickford varit i god form (bortsett från förra helgen, måhända) och att nya mittbacksparet med Conor Coady och James Tarkowski visat upp uppoffrande försvarsspel. Jag tror Everton står inför en lurig utmaning mot Tottenhams potenta offensiv.
Anthony Gordon är avstängd och Dwight McNeil lär få återvända till Lampards startelva. I övrigt inget nytt på Evertons frånvarolista, där vi sedan tidigare hittar namn som Ben Godfrey, Andros Townsend och Nathan Patterson, Yerry Mina och Mason Holgate.

Preliminär startelva: Pickford; Mykolenko, Coady, Tarkowski, Coleman; Onana, Gueye, Iwobi; Gray, Maupay, McNeil

Speltips:

En på förhand intressant match mellan två lag som jag så här långt under säsongen inte är särskilt imponerad av, åtminstone inte sett till resultat och ligaposition. Tottenham har varit duktiga på att nå resultat, särskilt på hemmaplan, och jag tror mycket väl Conte kan ta ytterligare en tung trea här – men att det inte nödvändigtvis blir en enkel resa. Tottenhams offensiv kommer kunna skaka fram chanser mot Everton, samtidigt som Spurs defensiv så här långt inte varit omutbar. Jag tror mittfältsduellen blir viktig och tycker det ska bli intressant att se om Conte väljer en grundstruktur med två eller tre centrala mittfältare. Evertons mittfältstrio med André Onana, Alex Iwobi och Idrissa Gana Gueye är fylld av energi och fysik – där jag varit imponerad av Iwobis transformation från ytter till åtta, såväl som urkraften och fysmonstret Onana även om han än så länge är lite ovårdad – och om Conte mönstrar enbart Rodrigo Bentancur och Pierre-Emile Höjbjerg tror jag det kan bli utmanande. Jag håller med om Tottenhams favoritskap, men tror Everton kan ställa till besvär och att vi, inte helt olikt veckans match mot Frankfurt, får se en hemmaseger med en del målrassel.

Tottenham & Över 2.5 finns till 2,26 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip