Tottenham:

Antonio Contes gäng åkte på säsongens första förlust när man på övertid släppte in två mål och föll mot portugisiska Sporting. Resultaten i ligan har annars varit bra för Tottenham, som ligger trea med resultatraden 4-2-0 och som vid seger kan kliva upp i tabelltopp om övriga resultat går Spurs väg, men den överhängande känslan är att det spelmässigt finns betydligt mer att hämta från Tottenham.

Tottenham har vunnit sju raka hemmamatcher och säsongens två poängtapp – bortsett från nederlaget mot Sporting – har kommit mot London-rivalerna West Ham, 1-1, och Chelsea, 2-2. Lite oroväckande för Antonio Contes del så har fjolårets skyttekung Heung-Min Son inte alls kommit i gång ännu. Åtta matcher in på säsongen väntar sydkoreanen fortfarande på säsongens första mål och han har blivit utbytt i de sex av de sju senaste matcherna och Contes kommentarer efteråt kring trupprotation och att ingen spelare ska vara garanterad en startplats (”Here to change old habits”) vittnar om att Son kan hänga löst i startelvan till den här matchen. Sommarvärvningen Richarlisons form har varit uppåtgående de senaste veckorna, vilket placerat Dejan Kulusevski på avbytarbänken. Svensken har ändå stått för pigga inhopp och jag tar det inte för osannolikt att han får starta den här matchen på Sons bekostnad.

I övrigt är skadeläget positivt, med bara Lucas Moura på skadelistan, och Spurs har trivts bra mot Leicester de senaste åren. I fjol vann man båda mötena, med sammanlagt 6-3. Spurs spelade mot Sporting i tisdags, och återhämtningen bör således inte vara någon inverkande faktor på den här matchen.

Preliminär startelva: Lloris; Lenglet, Dier, Romero; Perisic, Höjbjerg, Bentancur, Emerson; Richarlison, Kane, Kulusevski

Leicester:

Det är nattsvart för Brendan Rodgers Leicester City för tillfället. The Foxes är sist i Premier League, med en ynka inspelad poäng och fem raka nederlag i ligaspelet. Senast föll Leicester blytungt borta mot Brighton, 2-5, och defensiven har varit oroande för Rodgers. Fjolårets nyckelkugge Wesley Fofana lämnade sent – och dyrt – för Chelsea och Kasper Schmeichels ersättare Danny Ward har inte haft någon enkel inledning mellan stolparna. Leicesters 16 insläppta mål på sex matcher är näst sämst i ligan. Leicester har förlorat samtliga bortamatcher i ligan så här långt, och släppt in minst två mål i alla bortabataljer.

Offensivt har Leicester ändå varit skapliga, med åtta mål framåt, och bortsett från 0-1-förlusten mot Manchester United så har man gjort mål mot samtliga motstånd – inklusive bortamatcher mot både Chelsea och Arsenal. Trots den tunga starten finns det kvalitet i Rodgers lag, särskilt offensivt med pjäser som Jamie Vardy, James Maddison, Harvey Barnes Youri Tielemans och Keirnan Dewsbury-Hall – där finns det betydligt mer att hämta. Pressen ökar dock ständigt på Brendan Rodgers och nordirländaren behöver nog börja vända den negativa trenden snart om inte hans jobb ska vara i rejäl fara.

Rodgers skakade om en hel del i truppen inför förra matchen mot Brighton – förgäves, med tanke på slutresultatet – och bland annat petades Vardy, till förmån för Kelechi Iheanacho och Patson Daka som gjorde varsitt mål. Vardy har dock genom åren presterat bra mot topp sex-lagen, och det återstår att se om han får återvända till startelvan här. Ricardo Pereira och Ryan Bertrand är fortsatt borta, men i övrigt finns alla spelare att tillgå och Rodgers lag har fått rejäl vila och tid för förberedelse efter att förra helgens match mot Aston Villa sköts upp.

Preliminär startelva: Ward; Justin, Evans, Amartey, Castagne; Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans; Barnes, Vardy, Maddison

Speltips:

Tottenham vann båda fjolårets målglada möten mot Leicester och är i bra slag på hemmaplan med sju raka segrar och även om det finns mer att hämta spelmässigt så har Conte ändå funnit vägar till seger. Detsamma kan inte sägas om Leicester, som haft förtvivlat svårt att nå resultat och som bjudit på rejäla målkalas – där sex av lagets sju senaste matcher gått över 2.5-målslinan. Brendan Rodgers är en pressad man och även om det finns kvalitet i Leicesters lag så tror jag gärna Rodgers hade klivit in i landslagsuppehållet med en annan motståndare än Tottenham på bortaplan som sista match. Tottenham lär vara revanschsuget efter det sena nederlaget mot Sporting och jag tror vi kan få se ännu en målglad Spurs-seger i det här mötet. Tottenham att vinna och över 2.5 mål finns till 2,17 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip